fbpx

Mióta viselünk nyakláncot?

Feltehetően mindenki sejti a körülbelüli jó választ: ősidők óta visel az ember nyakláncot, több ásatás és történelmi emlék szolgál bizonyítékul erre a tényre. Őskori és ókori rajzokon is jól látszik, az akkori emberek sem álltak meg a ruhadarabok viselésénél.
Az ember, amióta csak az eszét tudja, nem csak esztétikai okokból kifolyólag viselt ékszereket, hanem sokszor sokkal több és nagyobb szerepet tulajdonítottak egy-egy kiegészítőnek, jelen esetben a nyakláncnak, mint ami feltehetően volt neki.

Sámánok jöttek, hadvezérek mentek, új és még újabb vallások bukkantak fel, majd merültek a feledés homályába. A nyaklánc viszont maradt.
Az Ékszerkirály jóvoltából most a modern kori nyaklánc bármely változatát megtekintheted, vagy akár meg is szerezheted.

A nyaklánc régen

A letűnt évezredek során számos tulajdonsággal ruháztak fel egy-egy ékszert, függően akár attól is, hogy milyen anyagból készült. Míg manapság már a nemesfémek képezik a fő anyagforrást, addig a múltban a természet nyújtotta lehetőséggel, tollakkal, csontokkal, növényekkel, ékesítették magukat az emberek.

Hogy miért? Nos, legkevésbé azért, hogy elnyerjék kiválasztottuk tetszését, sokkal inkább vallási vagy társadalmi okok vezettek el odáig, hogy valaki nyakláncot viselt.

Az idő előrehaladtával a megmunkált anyagok nemesedtek, és a tehetős rétegek privilégiuma lett az ékszerviselés, mutatván a vagyonukat, rangjukat. Azonban már ez is a múlté.

A nyaklánc most

Manapság a nyaklánc nem árul el semmilyen társadalmi státuszt, sőt a felekezeti hovatartozásról is csak a legritkább esetben lehet következtetni.

A nyakláncviselés arról szól, hogy ki hogyan lehet még csinosabb, még vonzóbb, még elegánsabb vagy épp még extravagánsabb. Erre természetesen temérdek lehetőség nyílik, hiszen az ékszertervezők, kihasználva ezt a sokszínűséget és az igények variációit, nem fukarkodtak a kínálattal.

Így akár egy szolidabb arany nyakláncot keresel vagy egy extrémebb, nagyobb méretű ezüst vagy épp bőr ékszert szeretnél viselni, minden alkalomra megtalálod a tökéletes nyakláncot az Ékszerkirály kínálatában!

Az ékszer, ami öltöztet

 Természetesen minden ékszer ad a megjelenéshez, de talán egyik sem annyira szembeötlően, mint a nyaklánc. Bárki, aki találkozik veled, és a szemedbe néz, akarva-akaratlanul is lejjebb viszi a tekintetét, és máris ott a kedvenc nyakláncod, mely igazán sokat elárul rólad, azaz a viselőjéről.

Bármilyen ruhát is végy fel, mindig megvan a hozzá illő nyaklánc, csak tudni kell a viselési szabályokat, valamint törekedni kell az egyensúlyra: túl sok hangsúlyos ékszer inkább csak zajt csap, nem pedig szimfóniává áll össze.

Óvatosan hát, de minden nőnek kötelező, hogy legyen otthon egy nyakláncarzenálja, amit alkalomadtán a nemes cél érdekében bevethet. A te fegyvertárad hogy áll?

(Támogatott tartalom)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo