fbpx

Milyen a tökéletes gyerekszőnyeg?

Amikor szőnyeget vásárolunk, sok szempontot veszünk figyelembe. Nem elég az, hogy tetszetős, megfelel az ízlésünknek, a lakás stílusához, színeihez is kell illeszkednie. Ráadásul a funkcióit is el kell látnia minden egyes helyiségben.

A nappaliban legyen elegáns a szőnyeg, a konyhában könnyen tisztítható, a fürdőszobában gyorsan száradó, a hálószobában kimondottan puha és kényelmes, az előszobában pedig csúszásmentes és biztonságos. De milyen legyen a gyerek szőnyeg?

Ez egy összetettebb kérdés, ugyanis ez az a helyiség, ahol a szerepe messzemenően túlmutat egy átlagos szőnyegén. Miért van ez? Mert a gyermekek világában másképp történnek a dolgok, mint a felnőttek életében. Nézzük meg, mit jelent ez!

A gyerekszobai szőnyeg megjelenése

A gyerekszobába belépve egy fantáziadús mesevilágba csöppenünk. Itt minden felnőtt újra gyerek lesz, aki nem, az magára vessen. A kicsik kedvelik a színeket és a mintákat is, különösen, ha kedvenc elfoglaltságaikat vagy hőseiket tükrözik.

Ezek megjelennek a használati tárgyaikon, a ruháikon is, és nem utolsó sorban a berendezésen. A gyerekszőnyeg akkor az igazi, ha a szobában lakó csöppség lelki világát, illetve imádott figuráit jeleníti meg.

A szőnyeg külleme mellett azonban nagyon lényeges, hogy milyen az anyaga, mekkora a mérete, és milyen egyéb tulajdonságokkal bír a kárpit. A következőkben ezekről is esik néhány szó

A szőnyeg anyaga

A gyerekek kuckója nemcsak az alvás és a pihenés, hanem az önfeledt játék színtere is. Ennek megfelelően a szőnyeg is nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint egy felnőtt hálószobájában. Éppen emiatt nem ajánlott ide a hosszú szálú kárpit, inkább a rövidebb szálú lesz a nyerő. Miért van ez?

Ez a típus könnyebben és egyszerűbben tisztítható, mint például a bozontos shaggy. Ebben a helyiségben pedig minden valószínűség szerint gyakrabban lesz szükség a takarításra is. Arról nem is beszélve, hogy a hosszú szálak között megbújnának a kisautók, az apró játékok, az építő kockák is.

A gyerekszőnyeg akkor lesz kifogástalan, ha antisztatikus, azaz taszítja a port és a különböző szennyeződéseket. Az antiallergén kárpitok nem segítik az allergiás reakciók kialakulását. Fontos a csúszásmentesség is, hogy a kicsik biztonságban legyenek.

Mekkora legyen a gyerekszőnyeg?

Igazából minél nagyobb felületet fed le, annál jobb. Az ágy mellett elengedhetetlen, hiszen amikor felkelnek, a lábuknak az a legjobb, ha puha és meleg talajra lépnek. Óvatosan helyezzünk el több kisebb szőnyeget a gyerekek birodalmában, hiszen a nagy futkározásban elakadhat bennük a lábuk.

Jobb megoldás egy nagy méretű szőnyeggel lefedni az egész helyiséget, amennyiben ez lehetséges. Ahol padlószőnyeg van, oda is tehetünk egy izgalmas játszószőnyeget, amin a gyermek egy kis oázisra lelhet.

A Szőnyeg textil webáruház kínálatában több különféle méretben találunk gyerekszőnyeget, úgyhogy nem kell attól tartani, hogy nem kapunk megfelelőt. Választás előtt mindig mérjük meg a szőnyeg kijelölt helyét, hogy pontosan ki tudjuk számolni, mekkora kárpitra lesz szükség.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo