fbpx

Miért kössünk utasbiztosítást?

Miért érdemes utasbiztosítást kötnünk? Mi az egyáltalán, és mit fedez? Kire vonatkozik, és milyen esetekben létfontosságú? Körüljárjuk kicsit a témát, és megnézzük, hogy hol köthetsz te is a legkönnyebben egyet, ha szükséged lenne rá.

Mi az az utasbiztosítás?

Amikor a nyaralást tervezzük, akkor bizonyára nem az az első, hogy eltervezzük, mi legyen, ha szörfözés közben eltörjük a kezünket. Természetesen senki sem így tervezi a nyaralását, a külföldi útjait, sem a téli síelését. Azonban sajnos a sérülésekre és a betegségekre is gondolnunk kell, mert bár nem szeretnénk, de sajnos előfordulhat, hogy bajba kerülünk. És ekkor (baleset vagy betegség esetén) bizony szükségünk lehet orvosi ellátásra. Na ekkor jön jól az utasbiztosítás, mely segít nekünk abban, hogy ellássanak úgy, hogy közben nem megyünk csődbe.

Mire jó az utasbiztosítás?

Ahogy már írtuk is, ez a biztosítási forma minket, mint külföldi állampolgárokat véd külföldön. Biztosítja számunkra, hogy tudjunk kihez fordulni probléma esetén, és hogy ellássanak jelentős plusz költségek nélkül is.

Egy idegen országban, egy idegen kultúrában, ahol lehet, hogy még a helyi nyelvet sem beszéljük, mindenképp életmentő lehet egy utasbiztosítás. Ne legyen rá szükségünk soha, de bizonyos esetekben szó szerint életmentő is lehet. Nem elég, hogy a sérülés vagy betegség miatt kellene aggódjunk, még idegeskedjünk a pénz miatt is? Hát nem! Épp ezért jó az utasbiztosítás, mert ez leveszi ezt a terhet a vállunkról. Egy előre nem látott esemény során nyújt olyan segítséget, amire épp akkor és épp ott szükségünk is van.

Ha külföldre megyünk, akkor kötelező megkötni?

Egyesek úgy gondolják, hogy csak ablakon kidobott pénz az utasbiztosítás. Nekik csak azt tudjuk mondani, hogy ha valóban így van, akkor az a legjobb! Mert ez azt jelenti, hogy mindenre fel voltunk készülve, mégsem kellett igénybe venni a szolgáltatást. Azaz jól telt, gond nélkül ért véget a külföldi kiruccanásunk.

De egyébként kötelező, ha külföldre megyünk? Nem, egyáltalán nem. De az a jó döntés, ha igénybe vesszük. Nem csak magunkra, hanem az egész családra érdemes megkötni, még a legkisebb gyermekünkre is. Nyilván egy 2 éves nem fog síelni, de ha elkap valamit, akkor mennyibe kerülhet a szakszerű ellátása? És nyilván nem arról van szó, hogy nem ér meg bármennyit az egészségünk, főleg gyermekeink egészsége. De azért nem mindegy, hogy pár ezer forintért gyógyítanak meg (a biztosítás által), vagy kifizettetik velünk az akár milliókat is. Érdemes ilyen szemüvegen keresztül vizsgálni a dolgot.

Ráadásul a gyakorlatban ez óriási segítséget jelent, nem csak a költségek terén. Csomagtól is függ persze, hogy milyen szolgáltatásokat kapsz, de alapvetően jók a tapasztalatok. Kapunk egy telefonszámot, amit bármikor hívhatunk, és ezzel elindíthatjuk az ügyintézést. Ez pedig sérülten vagy betegen egy idegen országban óriási kincs! Nem érdemes rajta spórolni!

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo