fbpx

Miből áll egy jó napelem rendszer?

Egyre többet hallani a napelem technológia fejlődéséről, de felmerül a kérdés: miből áll egy teljes napelem rendszer? Mely alkatrészek biztosítják a tiszta forrásból érkező háztartási elektromos áramot?

Ezekre szeretnénk rávilágítani, hogy mindenki számára világossá váljon, mennyire energiahatékony, környezetbarát és jótékony hatású a napelemes technológia.

A különféle napelem rendszerek méretüket, teljesítményüket, az alkalmazott technológiát tekintve különfélék lehetnek. De egy közös mindegyikben. A Nap energiáját alakítják át egy egyszerű fotovoltaikus kémiai reakció során elektromos egyenárammá.

A napelemekből ez az egyenáram a specifikus vezetékek segítségével eljut az inverterekig, ahol váltóárammá alakul. Ez az átalakító berendezés, az inverter azért fontos, mert minden háztartási eszköz váltóáramot használ. A biztonságos és hatékonyabb működés érdekében ezek az inverterek nemcsak az átváltást biztosítják, hanem a teljesítményt is optimalizálják.

Napelem rendszer állványra vagy tetőre

A teljes rendszer a legtöbb esetben az adott ingatlan tetőszerkezetén helyezkedik el. De számos példát láthatunk, hogy önálló állványzaton kapott helyet. A megfelelő állványozás azért szükséges, mert ezek a napelem rendszerek nemcsak egy-két éven keresztül lesznek az adott helyen, hanem remélhetőleg több évtizeden át.

A könnyű szerkezetes alumínium és acélszerkezetek megtartják a napelem rendszer teljes súlyát, és az időjárás viszontagságai ellen is védik a napelemeket. Ha szeretnénk a tetőn elhelyezni a napelem paneleinket, akkor érdemes lehet a tetőt felújítani, hiszen kényelmetlen lehet pár év múltán le-, majd pedig visszaszerelni a paneleket.

A Solarzone napelem rendszerei minden modern követelménynek megfelelnek és a zöldenergia hasznosítását célozzák meg. Ezt szeretnénk az Ön figyelmébe ajánlani, hogy lehetősége nyíljon a minőségi és megújuló energiaforrásból biztosított fenntartható életre.

Mekkora teljesítményre van szükségem?

A Solar Zone weboldalon a napelem rendszer árak mellett minden segítséget megkapsz. Ha az ár-érték arány neked is fontos, akkor mindenképpen kérj ajánlatot, és derítsd ki, milyen napelemre lehet hosszú távon szükséged.

Ne csak a mai energiafogyasztásunkat, hanem az évek múltán bekövetkező változásokat is vegyük figyelembe. Ma még nincs elektromos autó a háznál. De csak idő kérdése, hogy mikor cseréljük le a régi benzinest egy új, tiszta elektromosra.

Az alkotóelemek a napelem rendszer teljesítményét is meghatározzák

De térjünk vissza a napelem rendszerek alkotóelemeire. A fent felsorolt berendezések és alkotóelemek nem igazán változhatnak. Ami viszont nagyon fontos, hogy a megfelelő konfigurációt és teljesítmény találjuk meg a saját napelem rendszerünk esetében.

A 2.4 és a 2.5 kW teljesítményű napelemek között válogathatunk, ezek a legnépszerűbbek, de bőven van lehetőség a nagyobb rendszerek kialakítására is. Ha a biztonság és stabil elektromos áramellátás a célunk, akkor válasszunk nagy teljesítményű rendszert.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo