fbpx

Miben rejlik az EasyFi projekt lényege és alapvető hasznossága?

Ebben a bejegyzésben az EasyFi projekt működésével, lényegével és fontosabb funkcióival foglalkozunk kiemelten. Nem titkolt szándékunk ezen keresztül rámutatni arra, milyen hozzáadott értékkel bírhat a platform felhasználói szempontból.

Amit az EasyFi projekt lényegéről dióhéjban tudni érdemes

Gyakorlatilag egy decentralizált pénzügyi platformról beszélhetünk az EasyFi projekt esetében. A működését tehát úgy kell értelmezni, mint egy teljes mértékben decentralizált alapon funkcionáló pénzügyi szolgáltatót.

A gyakorlatban azt jelenti mindez, hogy központi szerv, cég, hatóság vagy bármilyen felügyelet nem gyakorol ellenőrzést az EasyFi működése felett. Természetesen ez nem jelenti egyben azt, hogy a platform ne volna szabályozott.

Valamennyi hitelezési DeFi felülethez hasonlóan az EasyFi kapcsán is érvényesek olyan előre meghatározott szabályok, amelyek hatékonyan segítik elő a zavartalan és zökkenőmentes működését.

Az EasyFi projekt igazi különlegessége és a hozzáadott értékét leginkább jelentő tényező

Az egyes blokklánc rendszerek alapvető sajátja, hogy gyakran egymástól teljesen izoláltan funkcionálnak. Amennyiben eleve másfajta célt szolgál két különböző blokklánc, akkor az átjárhatóságnak igazából nincs is különösebb relevanciája.

Más a helyzet viszont akkor, hogyha a hitelezési platformok közötti átjárhatóságról beszélünk. Éppen ezért jelent az EasyFi kapcsán egyértelmű hozzáadott értéket, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára az átjárhatóságot a különböző blokkláncok között.

Szaknyelven fogalmazva úgynevezett second-layer, vagyis másodlagos réteg rendszerként működik. Vagyis a hitelnyújtás mellett a hitelfelvétel kapcsán is segítséget jelent a felhasználóknak. Még olyan esetekben is, ha két egymástól abszolút különböző blokklánc rendszert alkalmaznak a gyakorlatban.

Az EasyFi segítségével megvalósítható egyéb célok és kiemelt funkciók

Az EasyFi használatával kapcsolatban mindenképp kiemelt előnynek számít, hogy egészen sokféle pénzügyi szolgáltatás érhető el a segítségével. Persze valamennyi funkció mögött egyazon szándék és motívum csoportosul, vagyis hatékonyan elősegíteni a blokkláncok közötti átjárhatóságot.

Emellett szintén fontos tényezőként említhető az EasyFi esetében, hogy a kriptopénzalapú, új digitális fizetőeszközök számára mindenképp központi szerepet kell biztosítani. A felsoroltakon túl külön érdekességnek számít az EasyFi világában a szavazás lehetősége.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az érintettek dönthetnek a működéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekben. Úgy is fogalmazhatunk tehát, hogy az EasyFi a lehető legnagyobb mértékben igyekszik elősegíteni a decentralizált működést, valamint az ily módon rendelkezésre álló felhasználói élményt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo