fbpx

Melyek a leginkább kalóriaszegény diétás alkoholos italok?

Melyek azok a kalóriaszegény diétás alkoholos italok, amelyek akár fogyókúra mellett is bűntudatmentesen fogyaszthatóak? Mit kérjünk a bárpultnál, ha nem akarjuk lerombolni a testedzésbe és a tudatos étrendbe fektetett munkát?

Csak ajánlani tudjuk a cikk elolvasását azoknak, akik fogyókúrázni készülnek vagy épp a közepén járnak a diétának. Meg fogjuk mutatni, hogy mivel lehet szomjat oltani bármiféle kellemetlen érzés nélkül.

Népszerű alkoholos italok meglepően alacsony kalóriatartalommal

Sokan meglepődnek rajta, hogy a pálinkának mennyire nincs túlzottan magas kalóriatartalma. Sőt, a diétát folytatók számára további érdekesség, hogy a benne található szénhidrát gyakorlatilag a nullával egyenlő.

Hasonlót lehet elmondani az iDrinks vodka választékában elérhető italokról. Aki tehát fogyókúra mellett szeretne alkoholtartalmú nedűt kortyolni időnként, ebben a két kategóriában megtalálhatja a diétával kompatibilis választást.

Lényeges ugyanakkor, hogy pálinkáknál az ágyas és mézes verziók már sokkal több kalóriát tartalmaznak, velük tehát érdemes vigyázni. A vodka és pálinka alapú koktéloknál pedig a cukormentes összetétel lehet kulcsfontosságú.

Száraz pezsgővel és borral szintén tartani lehet a fogyókúrát

Aki szeret pezsgővel koccintani, ellenben a fogyás is eltökélt szándéka, az édes, félédes változatok helyett jobban járhat a száraz verziókkal. Tekintve, hogy a szervezetbe juttatott nedű szénhidráttartalma így lehet a legalacsonyabb.

Hasonlóak az irányelvek a borok esetében is. Legyen szó akár vörös, fehér, netán rosé fajtákról. Ha egy mód van rá, a rendszeres edzések és a tudatos étrend mellett a száraz verziókra ajánlott koncentrálni.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor bizony ezek a változatok biztosítják a magasabb élményt is. Különösen pezsgőknél, illetve vörösboroknál lehet azt megfigyelni, hogy az édesebb helyett a száraz típusok érhetőek el magasabb árban is.

Még néhány diétával kompatibilis alkoholtartalmú ital

Manapság, amikor a világ szinte gin lázban ég, a ginek relatíve alacsony kalóriatartalma is örömteli fejleménynek tudható be. Nem beszélve a szénhidráttartalomról, ami erősen konvertál a nullához.

A ginek nagy előnye, hogy akár koktélok alapjául is tökéletesen alkalmasak. Minden csak azon múlik, hogy milyen összetevőkkel együtt történik a keverés. A repertoár ellenben széles, hiszen akár a szóda, a lime, a citrom, a 100%-os gyümölcslevek, vagy a paradicsomlé is felhasználható.

Emellett szintén diétabarát alkoholos italokat lehet alkotni diétás tonic, cukormentes kóla, netán egyéb cukormentes ízesített vizek felhasználásával. Persze a mértékletes fogyasztás erősen az ajánlott kategóriába tartozik, ha nem szeretnénk, hogy a diétába vetett munka csorbát szenvedjen.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo