fbpx

Lusta vagy útnyilvántartást csinálni dupla lízing ÁFA-ért? Ez a cég elkészíti helyetted!

2022-ben olyan intézkedésekkel kell szembenéznie a magyar társadalomnak, amely egyre szélesebb rétegeknek vesz ki a zsebéből pénzt. Nem csoda, hogy mindenki keresi-kutatja a legelőnyösebb módszert, amivel csökkentheti kieséseit, ugyanakkor mindenkinek továbbra is csak 24 órája van egy nap, így ügyesen és hatékonyan kell zsonglőrködni a pénzzel és az idővel. Cikkünkben a személyautót lízingelőknek kínálunk megoldást a fenntartható és kompromisszummentes lízinghez.

Cégautó-korlátozások

2022. július 30-án egy verőfényes nyári szombat délelőtt igazi kijózanító pofonként érte az üzleti szférát a cégautókra vonatkozó benzinárstop eltörlése, ami ráadásul aznap déltől hatályba is lépett.

A vállalatok azonnal reagáltak, iparági interjúkból az derült ki, hogy többen a magánutak vagy éppen az autók teljesítményének a csökkentésében látják a kiutat, pedig van sokkal fenntarthatóbb és kedvezőbb módja a cégautó-rezsi csökkentésének.

90-100% lízing ÁFA visszaigénylés

Az átalány-megoldások korában a legtöbb személyautót lízingelő cég a dübörgő gazdaság éveiben beérte a kényelmes lízing-átalányadóval, ami fixen 50% lízing ÁFA-t igényelhetnek vissza.

Azóta persze történt egy-két dolog és egyre többen döbbennek rá, hogy a lízing-átalányadó kidobott pénz, hiszen sok cég akár 90-100%-os céges útarányt is elér, ami dupla lízing ÁFA-t jelent nekik, ez pedig forintra levetítve átlagosan 1.700.000 forint többlet autónként, ami minden cégnél elfér, pláne mostanában.

Mennyi időt vesz igénybe az útnyilvántartás vezetése?

Korábban, amíg nem állt a technológia mindenki rendelkezésére és nem létezett útnyilvántartó program sem, bizony órákat is tudott jelenteni havi szinten, azonban ez radikálisan lecsökkent percekre, hiszen ma már okostelefonról is tudjuk rögzíteni automatikusan céges- és magánútjainkat akár úgy, hogy ki sem kell vennünk a zsebünkből a telefont ehhez.

“Milyen útnyilvántartó programot használjak?”

A RoadRecord útnyilvántartó program pontosan a fentebb leírtak szerint működik, a 4 féle különböző automatikus útrögzítési módja közül bárki megtalálhatja a számára legoptimálisabb technikát, amivel útjait rögzíteni szeretné.

Ezek az utak a RoadRecord Online böngészőből elérhető, számítógépes verziójában nagy képernyő előtt elérhetőek, szerkeszthetőek és kinyomtathatóak mindössze havonta 7 perc belefektetett energiával.

Még havi 7 perced sincs útnyilvántartást készíteni?

Mivel nem Te vagy az egyetlen, aki hasonló problémával küzd, a RoadRecord kifejlesztett egy teljesen egyedülálló útnyilvántartás-készítő szolgáltatást, ahol néhány adat megadása után a RoadRecord elkészíti helyetted NAV-álló útnyilvántartásodat.

Ráadásul a magánautósokra és a kisteherautósokra is gondoltak:

  • A magánautósok számára rendkívül előnyös kiküldetési rendelvény is ugyanilyen könnyen vezethető és elkészíthető.
  • A 3,5 tonna alatti, saját árut szállító kisteherautósok egy ilyen útnyilvántartó programmal kiválthatják a menetlevél vezetését. Az ő esetükben útnyilvántartás vezetésével eleve borítékolható a 100% visszaigényelhető lízing- és dízel ÁFA, mivel a legtöbb esetben a céges útarányuk is 100% – így egy útnyilvántartó program, mint a RoadRecord, rendkívül praktikus módon automatikus menetlevélként funkcionál.

Mitől NAV-álló a RoadRecord?

A RoadRecord beépített házi NAV-ellenőr funkciója az útnyilvántartás nyomtatása előtt 70 különböző logikai ütközést vizsgál útnyilvántartás-tervezetedben, amiket a hús-vér NAV-ellenőrök is előszeretettel vizsgálnak. Amelyik útnyilvántartás keresztülmegy ezen a szűrőn, az 100%-ban NAV-álló.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo