fbpx

Környezettudatosan a takarítóeszközökkel is!

Egyfolytában azt halljuk, hogy éljünk környezettudatosabban, gyűjtsük szelektíven a hulladékot, figyeljünk oda arra, mennyi vizet használunk. Közben pedig valószínű elsikkad a figyelmünk sok más felett, főleg azzal kapcsolatban, hogy takarításaink során is mennyi felesleges anyagot használunk.

A környezetünk védelme érdekében

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy töménytelen mennyiségű hulladékot termelünk nap mint nap. Az erdőket továbbra is nagy erőkkel vágják egyes országokban, hogy a fák különböző gyártási folyamatok alapanyagaként szolgáljanak. A zöld szervezetek folyamatosan lobbiznak a fák újratelepítéséért.

Bármilyen termékről is beszélünk, a gyárak, ahol készülnek, rengeteg mennyiségű vizet használnak fel az előállításukhoz. A fogyasztói társadalmak által használt árukból egyre több van, miközben a földünk nyersanyagaiból egyre kevesebb.

Nem kérdés, hogy mindenki előrébb járna egy lépéssel, ha az újrahasznosítás mellett döntene, azt is megfontolt víz- és nyersanyag-felhasználás mellett, valamint, ha a papírgyárak ellenőrzött fakitermeléssel foglalkozó üzemekből vásárolnák a faanyagot.

Újrahasznosított eszközökkel a háztartásban is

Szerencsére egyre több gyártó és forgalmazó cég figyel oda arra, hogy figyelembe vegye földünk csökkenő energiakészleteit és újrahasznosított alapanyagokból állítsa elő termékeit. Ilyen a Fass S.p.A. olasz vállalat is, akik már több mint 40 éve foglalkoznak háztartási takarítóeszközök gyártásával és most már környezetbarát termékekkel, amelyek forgalmazása megkezdődött Magyarországon is.

A FASS úgy éri el, hogy minimalizálja a környezetre gyakorolt negatív hatásokat, hogy a lehető legtöbb termékösszetevőt próbálja újrahasznosított alapanyagokból előállítani. Az ezekből készített takarítóeszköz termékcsaládja FASS Natural Green elnevezés alatt fut, és az Alpha-Dent-Higiénia Kft. forgalmazza.

Milyen alapanyagokkal dolgozik a FASS a gyártás során?

A kartonok újrahasznosított papírból, a csomagolóanyagaik polipropilénből és minősített papírból készülnek, melyet Olaszországban újrahasznosítanak. A műanyag részeik olyan műanyagból készültek, amelyeket legalább 95%-ban szelektíven gyűjtöttek és újrahasznosítottak. Pl. a seprűk, kefék szálai műanyag palackokból és kannákból készültek. A fa nyeleket ellenőrzött erdőgazdaságból szállítják.

A FASS a 40 év tapasztalatának köszönhetően folyamatosan a tartósságra és a minőségre törekszik, és ezt a kitűnő kutatásainak és fejlesztéseinek is köszönheti. Emellett nagyon fontos számukra az ergonómia, hogy a háztartásokban mindenki számára az adott eszköz kényelmes is legyen.

Az Alpha-Dent-Higiánia Kft. oldalain különböző gyártók higiéniai termékeivel találkozhatsz, így a FASS S.p.A. környezetbarát takarítóeszközeivel is. A cég mind viszonteladókat, mind pedig végfelhasználókat el tud látni országos hálózatán keresztül. Kérdés esetén keresd az Alpha-Dent-Higiénia munkatársait!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo