fbpx

Konyhai LED világítás a lakás jó hangulatáért

A konyha minden lakás központi helyisége. Ide érkezünk, innen indulunk, leggyakrabban ez a családi és baráti beszélgetések helyszíne is. Sok időt töltünk el itt, így nagyon fontos, hogy a lakás e központi része hangulatosan legyen kialakítva.

Egy szépen, LED lámpák felhasználásával megvilágított belső tér erre kiváló lehetőséget ad. Az alábbi összefoglalóban a hangulatosan megvilágított belső terek létrehozásához olvasható pár inspiráció.
A konyha megvilágítása kapcsán bevethető LED elemek

A legjobb eset, ha a konyhát alapból jól bevilágítja a természetes fény, ezért ebben a központi helyiségben érdemes az ablakokat úgy kialakítani, hogy a lehető legnagyobb felületen beengedjék a napsugarakat. Az, hogy a bejutó fény milyen erősséggel világítja meg a konyhát, napszak-, évszak- és persze időjárásfüggő is. Ha a természetes fény kevesebb, akkor jól elhelyezett lámpák adhatják meg a konyha és ezáltal az egész lakás hangulatát.

Fővilágításként használhatunk álmennyezetbe süllyesztett LED paneleket is, melynek indirekt fénye rendkívül hangulatos, otthonos légkört varázsolhat számunkra.

Egy konyha megszokott része, hogy magát a konyhabútort is megvilágítják a lámpatestek. Manapság szinte már elképzelhetetlen a konyhapult világítás nélkül. Fontos, hogy az esztétikai megjelenés mellett funkcionálisan is megfeleljen a tervezett világítósor, tehát ne csak jól nézzen ki, és kellemes hangulatot adjon, hanem kellő fényű megvilágítást nyújtson a konyhában vegzendő munkához.

Mire érdemes figyelni a konyhabútor LED világításának megtervezésekor?

Esztétikai szempontból fontos, hogy maga a bútor kinézete, elemei és a megvilágítás passzoljon. Napjainkban lehetőségünk van arra, hogy a konyhabútor összes elemét, így a frontoktól elkezdve a fiók típusán keresztül a minőségi fogantyúkig mi válogassuk össze akár a VasalatWebshop oldalán. Fontos, hogy a konyha minden részletében legyen összehangolt: a fogantyú éppúgy passzoljon a LED világításhoz, mint a padló a bútor frontjaihoz.

A VasalatWebshopnál kapható LED eszközöket a legtöbb esetben a munkatér megvilágításához használják, de azért azontúl, hogy kellőképpen megvilágítják a munkapultot, használhatjuk hagulatvilágításra is, vagy akár a konyhabútor apró részleteinek kiemelésére is. Így például a konyhabútorok lábazatába elrejtett LED szalag igazán dekoratív és egyedi megjelenést ad a konyhának.

A konyhapult megvilágítására a LED szalagot a konyhaszekrény alá szereljük általában, tehetjük ezt alumínium profilba rejtve. Az is elegáns megoldás, ha magába a konyhabútorba LED bútorvilágítókat szerelünk. Ugyanezt tehetjük akár a frontokra is – nem kérdés, hogy érdekesebbnél érdekesebb megoldásokat valósíthatunk meg a LED megvilágításokkal.

Színesíti a hangulatot, ha a LED világításhoz kapcsolható különböző funkciókat is variáljuk. Szerelhetünk mozgásérzékelős lámpát vagy akár több színben pompázó megvilágítást is.

Bármelyik LED-es megoldásra is esik a választás, az esztétika és a hangulat érdekében mindenképpen előre gondoljuk át, mit szeretnénk, és amennyire lehet, tervezzük meg, hangoljuk össze a világítást a hangulatos összkép érdekében.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo