fbpx

Konténeres sittszállítás – kérdések és válaszok: mit, mit nem, és hogyan?

Egy konténeres sittszállítás megrendelése előtt fel kell készülnünk pár dologgal, és tudnunk kell, hogy egyáltalán mit akarunk. Nem csak sitt szállítására lehet jó ez a szolgáltatás, így azt is megnézzük, hogy mely esetekben érheti meg megrendelni. És persze arra is kitérünk, hogy mikor nem fog menni a szállítás.

Mi szállítható konténeres sittszállítással?

 Alapvetően az építési hulladékoktól való megszabadulást segíti a sittszállítás. Ha építkezel, felújítasz vagy bontasz, akkor az rengeteg hulladékkal jár, amitől mielőbb szeretnénk megszabadulni. Ha ezt nem tesszük meg, akkor csak útban lesz, és hátráltatja a munkálatokat. Épp ezért érdemes rendelni egy konténert, és ha több mint egyet meg tudunk tölteni, akkor üríttetnünk is kell. Ilyenkor bele mehet szinte minden, ami kijön a házból. Fadarabok, vakolat, kövek, kisebb betonok, tégla, törmelék, cserép, áthidalók, gipszkarton, csövek, csempe, szigetelés, burkolat, stb.

Egyes cégek arra is gondolnak, hogy ha építkezünk, akkor szóródó anyagokra is szükségünk lesz, amit tudnak biztosítani számunkra. Ezzel pedig spórolhatunk is, mert egyébként is el kell jönnie a szállítónak, így kvázi két legyet ütünk egy csapásra. És még a környezetet is kíméljük azzal, hogy csak egy úttal elhozatjuk a konténert és a szóródó anyagot is.

De akár lomtalanítást is végezhetünk egy konténer megrendelésével. Erre jellemzően akkor lehet szükségünk, ha házat veszünk, vagy a miénket adjuk el, esetleg öröklünk. Ilyenkor ugyanis hirtelen akarhatunk megszabadulni sok felesleges holmitól, így jól jön a konténeres sittszállítás, mint szolgáltatás.

Mi nem szállítható így?

 Bár nagyon sok minden belefér ebbe a szállítási módba, azért ennek is van határa. Ez a határ pedig a veszélyes hulladékoknál húzódik. Ezeket ugyanis jellemzően nem ilyen módon tudjuk leadni. Alapvetően a különleges kezelési szabályok miatt komolyabb feltételeknek kell megfelelniük a hulladékudvaroknak, ha veszélyes hulladékot is kezelnek. Ezért ezzel az engedéllyel sokkal kevesebb helyen rendelkeznek, azaz kevesebb helyen tudjuk leadni a veszélyes hulladékunkat.

Hogy melyek is ezek? A pala, a TV, a híradástechnikai eszközök, az olajok, különböző festékek, akkumulátorok, elemek, autógumik, vegyi anyagok, tinták, gyanták, stb.

De hova tegyük a konténert pl. egy tömbház esetén?

Ha konténeres sittszállításról van szó, akkor egy budapesti cím esetén jó eséllyel nem fogjuk tudni saját telken letenni a tárolót. Ez pedig azért gond, mert ez esetben előre gondoskodnunk kell arról, hogy meglegyen a területfoglalási engedélyünk. Erre lesz ugyanis szükségünk ahhoz, hogy közterületen elhelyezhessük a konténert. Ezt előre, a helyileg illetékes önkormányzatnál kell megigényelni. Fontos információ még ezzel kapcsolatban az is, hogy ennek még díja is lesz, melyről az önkormányzat tud majd téged tájékoztatni.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo