fbpx

Keringető szivattyúval a hatékony fűtésért

A hatékony energiafelhasználás és az optimális megoldások a 21. század fő törekvései közé tartoznak. Nem is kell nagy környezetvédőnek lenni ahhoz, hogy az ember gondoljon erre, hiszen ő maga is jól jár azáltal, hogy csökkennek a kiadások az alacsonyabb energiafogyasztás által. A hatékony és komfortos fűtés alapját pedig ma a fűtési keringető szivattyúk adják.

A Szivattyuk.hu webáruházban fűtési keringető szivattyú és egyéb eszközök is találhatóak. Az online rendelés mellett pedig lehetőség van a budapesti boltban is személyesen vásárolni, kérdezni az eladótól. De a blogoldalon és a termékleírások között is sokat lehet edukálódni a keringető szivattyúkról – ahogy ebben a bejegyzésben is!

Mi az a keringető szivattyú?

A fűtési keringető szivattyú ma egy otthon vagy munkahely egyik legfontosabb eleme kényelmi szempontból is. A meleg víz hatékony mozgatása, a hő egyenletes elosztása egyaránt a komfortzóna szintjét emelik.

Mi mindenre használhatóak? Fűtéshez, hűtéshez, használati víz keringetésére egyaránt alkalmasak. Leginkább a fűtési rendszerekben fordul elő, ahol a meleg víz áramoltatásáért felel.

A működés elve a következő: a meleg vizet mozgatja a fűtési rendszer csövein keresztül, így minden helyre eljut az optimális szintű hőmennyiség. A meleg vizet egy villanymotorral hajtott járókerék által képes áramoltatni, ami a motor tengelyéhez kapcsolódik. Több fokozattal is bír, így különböző sebességeken képes dolgozni. A vizet pedig egy zárt rendszeren belül áramoltatja.

Miért olyan előnyös megoldás a keringető szivattyú fűtési célra?

A keringető szivattyú egyszerű és hatékony, népszerűsége ezért nem véletlen. Kényelmes, takarékos megoldás. Nemcsak csökkenti a hőveszteséget, hanem a víz optimális üzemi hőmérsékletét is fenntartja. Ergo a kazánnak, a vízmelegítőnek kevesebb igénybevételre van szüksége a meleg víz előállításához, ez pedig végső soron alacsony energiafogyasztáshoz, vagyis kevesebb kiadáshoz vezet.

Előnyei tehát “szabad szemmel” is jól láthatóak. Humán oldalról kényelmes, csendes, energiatakarékos, tartós, gyorsan és könnyen telepíthető, valamint széles választékban elérhető alternatíva. Ami pedig a környezetünket illeti, a bolygó számára is kedvezőbb alternatíva, mint a hagyományos fűtési rendszerek.

Milyen fűtési keringető szivattyút válasszunk?

Családi ház vagy lakás esetén, ipari feladatok során vagy akár klímaberendezéshez egyaránt találhatunk megfelelő keringető szivattyút. Ilyen például a Wilo Yonos Pico 25/0-6 1.0, elektronikusan szabályozott darabja is, ami fűtésre és hűtésre egyaránt hatékonyan felhasználható.

De széles a kínálat, és a GRUNDFOS, a LEO, a Lutz, a Pedrollo termékeivel sem lehet nagyot tévedni. A Szivattyuk.hu webáruházban pedig a legtöbb kiváló minőségű termék elérhető.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo