fbpx

Így tegyük egyedivé a lakásunkat 3 lépésben!

Mindenki szeretne olyan otthonban élni, ami az utolsó részletig megfelel az igényeinek és elképzeléseinek. A panel- és társasházi lakásoknál azonban sajnos nincs lehetőség akkora átalakítások elvégzésére, mint egy családi ház esetében, de szerencsére – némi kompromisszummal – itt is teret engedhetünk a kreativitásunknak.


Alakítsuk át a belső tereket!

A lakások legnagyobb hátránya a házakhoz képest, hogy egy adott alapterülettel rendelkeznek, ezáltal nem lehet őket tetszés szerint bővíteni, sem vízszintes, sem függőleges irányban. A panelházak építésekor ráadásul az volt az elvárás, hogy egy relatíve kis alapterületet minél több helyiségre osszanak fel, ezért a panellakások többsége igen zsúfolt összhatást kelt.

Manapság viszont sokkal inkább a szellős, nyitott terek dominálnak a belsőépítészetben, ezért nem véletlen, hogy egyre több panelben bontják el a meglévő válaszfalakat. Ezzel optikailag növelni lehet a teret, a lakás nagyobbnak tűnik majd, és a komfortérzet is növekszik.

A bontás azonban nem minden esetben lehetséges, hiszen a ház szerkezete nem gyengülhet az átalakítás következtében. Ezért a munkálatok megkezdése előtt hívjunk statikust, aki megállapítja, hogy egyáltalán lehetséges-e a kiszemelt fal elbontása.

A belső terek ilyen módon történő átalakításával megszüntetjük a lakásunk “sablonszerű” kinézetét, és több lehetőségünk nyílik arra, hogy a mai trendeknek megfelelően rendezzük be.

Építtessünk be egyedi nyílászárókat!

Bár egy társasházi lakás esetén nem sok opció van arra, hogy kívülről is egyedivé tehessük, de a nyílászárók szerencsére pont a kivételek közé tartoznak. Ha már elegünk van belőle, hogy az ablakaink és az ajtónk pontosan olyan mint a szomszédoké, akkor itt az ideje, hogy lecseréljük őket!

Válasszunk eltérő színű ablakkeretet, díszes üveggel ellátott erkélyajtót, és építessünk be egy egyedi bejárati ajtót! A látogatók úgyis ezzel találkoznak először, így már azelőtt lenyűgözhetjük őket az ízlésünkkel, mielőtt egyáltalán belépnének a lakásunkba.

A Nívó Biztonsági Ajtók egytől-egyig egyedileg kerülnek legyártásra, a megrendelő pedig teljes egészében megtervezheti saját ajtaját, legyen szó akár egyszerű, akár luxus igényekről. Nem mellesleg betörésbiztos szerkezettel rendelkeznek!

Készíttessünk egyedi bútorokat!

Ha a berendezésben is a saját ízlésünket szeretnénk demonstrálni, akkor hagyjunk fel a lakberendezési áruházak kínálatának böngészésével, és tervezzük meg a saját bútorainkat! Persze ehhez szükség lesz egy olyan szakemberre vagy vállalkozásra, amely direkt egyedi bútorokra szakosodott, de ha sikerült találnunk egy ilyet, akkor bátran engedjük szabadjára a kreativitásunkat!

Tervezzünk meg mindent a legapróbb részletekig; a konyhabútor megjelenését és elhelyezkedését, a nappali berendezését, az ágyat és a szekrényeket a hálószobába… Lehet, hogy ez több időbe és pénzbe kerül, mintha mindent készen vásárolnánk meg, de a végeredmény bőven kárpótol majd!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo