fbpx

Így fogyókúrázz egészségesen

Manapság hatalmas gond az elhízás, amely az egész világot érinti. Hazánk az élen jár a súlytöbblettel rendelkezők körében, nem véletlen, hogy sok a cukorbetegséggel küzdő személy itthon. Az elhízás ugyanis viszonylag rövid idő alatt egészségügyi gondokat okoz, ami megelőzhető lenne, ha nem ennénk annyit, és főleg nem egészségtelen ételeket. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit tehetsz magadért.

Egészséges diéták és fogyókúrák nyomában

Számos olyan módszer létezik, amely hatékony súlycsökkenést eredményez, azonban nem biztos, hogy ezek jelentik a végső megoldást. A VERTIM étrend-kiegészítő készítménye azonban sokat segíthet abban, hogy ne legyél mindig éhes. Egyensúlyban tartja a vércukorszintet, segít méregteleníteni, ezáltal megszabadulhatsz a felhalmozódott káros anyagoktól. Ez már egy fontos lépés annak érdekében, hogy fogyni tudj.

A gyors súlyvesztés a legtöbb esetben nem előnyös, hiszen a fogyókúra végeztével ismét egy nagyobb hízást eredményezhet. A jojó effektus pedig sem a testednek, sem a lelkednek nem tesz jót, nem beszélve az egészségedről. Sokan azt gondolják, hogy bármit meg lehet tenni annak érdekében, hogy elérjék a vágyott alakot. Viszont ha úgy gondolod, hogy ideje lenne változtatni, akkor érdemesebb lenne életmódot váltani!

Tartós fogyás hatékonyan? Vajon lehetséges?

A mai világban mindenki rohanásban van, így az étkezést is sokszor csak úgy lezavarjuk. Ha te is olyan vagy, aki csak megiszik egy kávét reggelire, majd bekap egy szendvicset ebédre, estére pedig farkas éhesen feleszi a hűtőt, akkor itt az ideje változtatni! Az első és legfontosabb tehát, hogy felismerd, hogy az ideális, az egészségednek megfelelő testsúly eléréséhez nem egyik napról a másikra kell lemondani mindenről.

Az első lépéseket mindig nehéz megtenni, fontos azonban, hogy mindig tartsd szem előtt a célt és a fokozatosságot! Ne felejtsd el, hogy a plusz kilók nem egy nap alatt jöttek rád, és nem is ennyi idő alatt mennek le! Az eredményhez elengedhetetlen az egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitele. Úgy kell tehát kialakítani egy életmódot, hogy az hosszú távon tartható legyen. Nem kell lemondani mindenről, csak tarts mértéket, és máris sokat tettél magadért!


Mit egyél, ha fogyni szeretnél?

Sokan úgy gondolják, hogy mindent azonnal le kell tenni, és csak salátán szabad élni. Pedig ez nem így van. Érdemes azonban néhány ételt kicserélni valamilyen alternatívára. Ilyen a napraforgóolaj, ami helyett jobb megoldás a kókuszzsír vagy az olívaolaj. Mivel a zsír elengedhetetlen részét képezik az étkezéseidnek, így nem igazán érdemes teljes mértékben kiiktatni. Nőknél amúgy is fontos a megfelelő mennyiségű zsír bevitele, így egyszerűbb, ha mást és kicsit kevesebbet használsz belőle.

Emellett ne feledkezz meg a magas fehérjebevitelről sem! Ahhoz, hogy fogyni tudj, fontos a mozgás, így izmot tudsz építeni. Ehhez viszont szükséged lesz fehérjére, amit sovány húsokból vagy túróból tudsz a legkönnyebben fedezni.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo