fbpx

Hogyan válasszunk wellness szállodát, ha a pihenés mellett sportolnánk is?

Örök kérdés, hogy amikor elérkezik a régóta várt nyaralás ideje, mi is legyen a program: egész napos pihenés, vagy aktívabb tevékenységek? Vannak, akik szélsőségesen gondolkodnak a kérdésről, de egyre többen jönnek rá arra, hogy az aktív és a passzív pihenés teljes mértékben összehangolható. Kiváló megoldás erre a helyzetre egy olyan wellness szálloda, ami lehetőséget ad a semmittevésre és a sportolásra is, de milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani az úticélt? Ezt vizsgáljuk az alábbiakban.

Az aktív pihenés előnyei

A rendszeres testmozgás fontosságával valószínűleg mindenki tisztában van, erről azonban könnyű megfeledkezni, amikor nyaralni indulunk. 

Persze jó érzés a napokig tartó semmittevés, mégis érdemes aktívnak maradni a szabadság alatt is. A testmozgás ugyanis nemcsak az egészség megőrzése szempontjából fontos, hanem jó közérzetet is biztosít: egy kiadós gyalogtúra, egy kis biciklizés vagy valamilyen vízi sport kipróbálása segít abban, hogy jókedvűen, boldogan menjünk haza az utazás végén. Ha megdolgoztatjuk izmainkat, néhány órára csak a testünkre és a teljesítőképességünk határaira koncentrálunk, megfeledkezünk a hétköznapi problémákról, így azok helyét átveheti a jókedv és a felszabadultság érzése.

Ha elutazunk egy új, ismeretlen helyre, annak megismerésének nincs jobb módja, mint egy hosszú séta: ha így fedezzük fel a környéket, számos olyan rejtett szépséget találhatunk, melyhez egyébként soha nem jutnánk el. Egy gyalogtúra során megfigyelhetjük az erdők, hegyek ismeretlen zugait, de egy nagyváros ismert – és kevésbé ismert – látványosságait is. 

Biciklire ülve bejárhatjuk a környező falvakat, elhagyatott vidékeket, a vízi sportok segítségével pedig a folyók vagy éppen a tenger izgalmas világát, miközben a társaságot is jobban összekovácsoljuk. Ezek olyan élmények, amiket egy szállodai szobában, esetleg az autóban ülve semmiképp nem élhetnénk át, láthatjuk tehát, hogy az aktivitás csak emelheti egy nyaralás színvonalát.  

A passzivitás is fontos

Hacsak nem vagyunk adrenalinfüggők, vagy olyanok, akik egy percet sem tudnak egy helyben maradni, a nyaralás során a semmittevés, a passzív pihenés is fontos lehet. A mindennapos rohanás, a munkahelyi határidők és a házimunka megviseli az embert, és természetes, hogy jól esik az, ha most egy kicsit velünk is foglalkoznak. Ezért tökéletes megoldás egy olyan wellness szálloda, ahol a masszázsokon és testkezeléseken kívül sportolásra is lehetőségünk van.

Hogyan találhatjuk meg a tökéletes wellness szállodát?

Most már tudjuk, miért érdemes összehangolni az aktív és passzív pihenést, de hogyan találjuk meg a számunkra tökéletes helyszínt és szállást? Szerencsére csak egy kis tervezésre van szükségünk ahhoz, hogy végül ne csalódjunk a választásunkban.

1. Gondoljuk át, mit szeretnénk

Természetesen nem minden szálloda biztosít lehetőséget valamennyi sporttevékenységre, ezért elsőként azt találjuk ki, hogy pontosan mire is vágyunk. Ha erdei sétát, esetleg hegyi túrát vagy vadvízi evezést tervezünk, olyan szállodára lesz szükségünk, melynek közelében ilyen helyszíneket találhatunk. Ha egy gyönyörű környezetben szeretnénk kerékpározni vagy teniszezni, válasszunk egy hasonló szolgáltatásokat nyújtó szállodát, például a Budapest Airport Hotel Stációt****, ha pedig a tengerben szeretnénk búvárkodni, kénytelenek leszünk egy külföldi szállást találni magunknak.

A helyszín kiválasztása abból a szempontból is fontos, hogy nem minden esetben szeretnénk hosszú órákat utazással tölteni: ha most csak egy hosszú hétvégére foglalunk szállást, annak minden percét ki akarjuk használni, ha viszont hosszabb útra indulunk, nyugodtan választhatunk távolabbi helyszínt is. 

2. Nézzük meg a szálloda honlapját

A legtöbb esetben hotelszobát egy, az elérhető szállásokat összegyűjtő applikáció segítségével választunk. Ez egy kiváló megoldás, hiszen az árakat, a felszereltséget percek alatt összehasonlíthatjuk a versenytársakéval, és azt is azonnal megtudhatjuk, hogy az általunk kiválasztott városban milyen szállások érhetőek el. Ha megtetszett az egyik szálloda, még a foglalás előtt keressük fel annak honlapját. Itt ugyanis sokkal több fényképet és fontos információt találhatunk, amik a döntésünk meghozatalához szükségesek lesznek, de még az is elképzelhető, hogy ha közvetlenül itt foglalunk szállást, kedvezőbb ajánlatokat kapunk.

3. Menjünk biztosra

Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző szállodát, érdemes egy kicsit utánanézni annak, hogy valóban megkaphatjuk-e ott azt, amire vágyunk. Olvassuk el az interneten fellelhető véleményeket, tapasztalatokat: sokszor vendégek által készített képeket is találhatunk, melyek a szálloda által készített hivatalos fotókkal ellentétben biztosan a valóságot tükrözik. Ha az ismerőseink hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, kérdezzük ki őket arról, hogy mely helyszíneket javasolják: ennél megbízhatóbb információt valószínűleg senkitől nem kaphatunk.

4. Tegyük fel kérdéseinket 

Az is elképzelhető, hogy a vadászati szezon miatt nem tudunk túrázni, esetleg a teniszpályát éppen felújítják: ezeket az információkat csak a szállodától tudhatjuk meg, ezért a foglalás előtt érdemes őket telefonon vagy e-mailben megkeresni. Így elmondhatjuk azt, hogy pontosan milyen programokat tervezünk, és megnyugtató választ kaphatunk közvetlenül a forrástól.

5. Hagyjuk otthon a gondokat

Ha lefoglaltuk a szállást, kivettük a szabadságokat és megterveztük a programokat, nincs más hátra, mint útra kelni a kiválasztott szállodába. Akár egy távoli, egzotikus országba utazunk, akár a főváros közelében a Budapest Airport Hotel Stáció**** teraszán pihenjük ki a teniszpárbaj fáradalmait, a lényeg az, hogy érezzük jól magunkat, felejtsük el a mindennapok feszültségét, és koncentráljunk saját magunkra. A sportot párosítsuk egy kis pihenéssel is, így a hazautazást követően új emberként térhetünk vissza a hétköznapi mókuskerékbe.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo