fbpx

Hogyan válasszunk megfelelő karos szórófejet?

Egy termék csomagolása az, amit először meglát a vásárló. A külcsínen túl a praktikusság is döntő szempontot jelenthet a vásárláskor. Amennyiben az árucikk mellett teszi le a voksot a vevő, a csomagolás még fontosabbá válik.

Haza is kell vinnie épségben, majd az otthoni tárolásnak is kritikus pontját képezi a megfelelő védőborítás. Mit ér egy tisztítószer, ha kifolyik? Vagy épp nem folyik ki, mert nem megfelelő az adagolója.

Háztartási, vegyipari, autóápolási és fürdőszobaszerek forgalmazása esetén még hangsúlyosabban kell figyelnünk a célszerű csomagolásra. A termék típusa dönti el, hogy milyen adagolót használjunk.

Karos szórófejek típusai

Választható szórófej vagy karos szórófej az Allinpackaging.hu-nál, továbbá pumpa, habpumpa vagy kannapumpa, illetve airless krémadagoló is a portékánk jellegének megfelelően. Az Allinpackaging.hu rengeteg megoldást kínál a csomagolóanyagok területén.

A karos szórófejek számos változatban megvásárolhatóak. Elsőként javasolt a szórófejet letesztelni, hogy biztosan tudjuk, megfelelően adagolja a termékünket. Tökéletesen illeszkedő párosításra van szükség a csöpögésmentesség érdekében. A hozzá passzoló flakon kiválasztása is nagy körültekintést igényel.

Fontos a megfelelő nyakméret és a szárhossz is. Figyeljünk rá, hogy a szórófejjel azonos menetes nyakú flakonnal párosítsuk össze. Alapvető kérdés az is, hogy képezzen-e habot a karos szórófej vagy sem. Szűkebb vagy tágabb sugárban permetező adagolók közül is ki kell választani a nekünk megfelelőt.

Karos szórófejek további változatai

Amennyiben savas vagy maró anyagot szeretnénk a flakonba csomagolni, kritikus pont a tömítés és a megfelelő alapanyagú csomagoló kiválasztása. A folyadék halmazállapotát minden esetben szükséges figyelembe venni.

Típus, méret és forma tekintetében is széles kínálatból választhatunk. A színek harmonizálása sem maradhat el. Ügyeljünk rá, hogy a flakon és a szórófej színvilága passzoljon egymáshoz. Vegyük figyelembe a fennálló trendeket is.

Normál, mini és ipari karos típusok közül válogathatunk. A technológiai sajátosságokat is vegyük számításba. Lényeg, hogy megbízható és kényelmes adagolást tegyen lehetővé a kiválasztott karos szórófej.

Speciális szempontok karos szórófej választásánál

Bizonyos termékek esetében gyerekzárat szükséges alkalmaznunk. Az orron vagy a nyakon is lehet a gyerekzár vagy egy clip a ravasz alatt.

Vannak olyan anyagok, amelyek nem érintkezhetnek fémmel. Ha ilyet töltünk a flakonba, akkor olyat kell felhasználnunk, melynek nincsenek fém alkatrészei, kizárólag műanyag. Ebben az esetben az újrahasznosíthatóság is egy fontos tényező.

A menetes palást könnyen felcsavarható a flakonra. A sima palásttal rendelkező karos szórófej pedig elegánsabb megjelenésű.

Körültekintő választásunkkal elérhetjük, hogy árucikkünk a legmegfelelőbb csomagolást kapja.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo