fbpx

Hogyan utazzunk túl sok pénz elköltése nélkül?

A legtöbb ember számára egy életre szóló kaland puszta gondolata három kényszerképzetet idéz elő: pénz, pénz és még több pénz. Nyilván érthető, hogy miért látnak sokan mindent a költségek prizmáján keresztül, és miért feltételezik: ez nem nekem való. Persze vannak, akik a világot járják, és az álmaikat követik, és különféle körülmények miatt hatalmas készpénz áll a rendelkezésükre, de a legfontosabb, hogy ne feledjük, ez nem jelenti azt, hogy a kaland ne lenne mindannyiunk számára elérhető. Járjunk utána, hogyan kell megszervezni egy alacsony költségvetésű utazást!

Arról álmodozol, hogy a világ egy távoli szegletébe utazol, de úgy gondolod, hogy nem engedheted meg magadnak? Ostobaság! Nincs más dolgod, mint jó előre megtervezni az utazást, és korlátozni bizonyos kiadásokat. Hogyan kell csinálni? Íme, a legjobb trükkök az olcsó utazáshoz.

Foglald le a repülőjegyed jó előre!

Ha repülővel utazol, a legésszerűbb módja, ha jóval előre lefoglalod a repülőjegyed. Néhány hónappal a tervezett indulás előtt a jegyárak jóval alacsonyabbak, mint pár nappal az utazás tervezett időpontja előtt. Érdemes rendszeresen ellenőrizni a fapados légitársaságok ajánlatait. Na, hova utaznál legközelebb? Csekkold a repülőjegyek árait már most!

Ne a szezonban utazz!

A megfelelő utazási dátum kiválasztása is rendkívül fontos! A legjobb, ha az idegenforgalmi szezont megelőző hónapokban vagy közvetlenül utána indulsz el. Ennek köszönhetően spórolhatunk a szálláson, az étkezésen és a mindennapi utazási költségeken is.

Spórolj a szálláson!

A szálláson spórolhatunk a legtöbbet. Ahelyett, hogy egy drága szállodaszoba foglalása mellett döntenél, érdemes érdekes kedvezményeket keresni az erre szakosodott portálokon. Magánszemélyek hirdetéseit is érdemes csekkolni. Az is előfordulhat, hogy egy lakás bérlése közvetlenül a tulajdonostól nemcsak költséghatékonyabb, hanem kényelmesebb is.

Fogadj a street foodra!

Sajnos a napi étkezés az éttermekben nagyon költséges lehet. A helyi konyha kóstolása azonban szerencsére nem korlátozódik a pubokban való étkezésre. Érdemes odafigyelni a street food egyre gazdagabb kínálatára – érdekes standok, food truckok vagy piacok helyi termékeivel.

Kutass fel információkat az olcsó üzletekről és a közlekedésről!

Mielőtt elmennénk egy adott helyre, érdemes kikérni azoknak a véleményét, tanácsait, akik már jártak ott. Ennek köszönhetően megtudhatjuk, melyik áruházlánc a legolcsóbb, hol ehetünk egy olcsó és ízletes vacsorát, és hogyan spórolhatunk a közlekedésen. Az ilyen tudás nagyon hasznos lehet!

Figyeld az ajánlatokat az utazási portálokon!

Manapság számos közösségi oldal és speciális portál található, amelyek összegyűjtik a legjobb utazási ajánlatokat. Csak kövesd őket, és csekkold rendszeresen az ajánlatokat, hátha feltűnik egy kihagyhatatlan.

Éljük át az úti cél által kínált egyszerű dolgokat, olyanokat például, mint enni egy gelatót Olaszországban, csendesen szemlélni a Szajnát Párizsban, megnézni egy capoeira utcai show-t Brazíliában, vagy akár leülni a téren beszélgetni egy helyi lakossal, mert bizony néha mindez nagyobb elégedettséggel tölt el, mint sok pénzt költeni. Fizess be egy ki pénzt egy ilyen „luxus” csomagba, és engedd meg magadnak, hogy értékes pillanatokat élj át ott, ahol éppen van, és élvezd az öröm mámorának érzését, amelyet a világ összes pénzéért nem lehet megvásárolni. Az utazás mindig nagy élmény, de néha a financiális dolgok meggátolhatnak bennünket abban, hogy jó nyaralást tervezzünk. Manapság azonban több lehetőség is kínálkozik arra, hogy kevés pénzzel, a legfontosabb pontokon spórolva kiránduljunk. A legfontosabb minden bizonnyal a repülőjegy és a szállás.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo