fbpx

Hogyan teheted felhőtlenné a kutyás strandolást?

Mivel a legtöbb helyen a kutyát igazi családtagként tekintik, így nyáron ők sem maradhatnak ki a vízparton történő hűsölésből. Szerencsére manapság már Magyarországon is egyre több olyan strand van, amely a kedvencünk számára is lehetőséget biztosít a csobbanásra, és az önfeledt úszkálásra.

Ahhoz azonban, hogy számunkra és a kutyánk számára is önfeledt legyen ez az idő, nem árt előre felkészülni, amelyhez a mai cikkünkben megosztunk néhány hasznos tippet.

Állítsd össze a strandolós csomagot!

Ha a kedvenced is veled tart a strandra, akkor jó néhány dolgot be kell majd pakolni neki. Nem szabad elfelejteni például a kakizacsit és a pórázt. Sőt, ha az eb nem túl jó úszó, akkor szükség lehet még egy BARFSHOP.hu strandolós termékei között is kapható, direkt kutyák számára készített úszómellényre is.

Fontos azonban, hogy semmiképpen se erőltesd rá a vízbe menetelt, és ne fröcsköld, mert így egy életre szóló vízfóbiát alakíthatsz ki nála, különösen akkor, ha még csak most ismerkedik a vízzel és az úszással.

Emellett a legtöbb gazdi általában még egy itatótálkát is magával szokott vinni, amit a strandon lévő kútból töltenek meg. Ha tiszta az adott tó vize, akkor ez nem feltétlenül szükséges, hiszen akkor akár az sincsen kizárva, hogy a kutyus abból oltsa a szomját.

Majd válaszd ki a megfelelő strandot!

Bár ahogy fentebb is említettük, ma már nagyon sok kutyastrand létezik, de ezek között is jócskán akadnak különbségek. Nem mindenhol van például elég árnyék, ahová be lehet húzódni, vagy kevés szabad terület áll rendelkezésre arra, hogy a kutyus szaladgálni tudjon.

Gondoskodj a nap elleni védelemről!

Hiába van elegendő árnyék a strandon, amelyet választottál, a nap elleni védelemről mindenképpen gondoskodnod kell. Vigyél magaddal egy napernyőt vagy egy árnyékoló sátrat, amely alá az úszás és a játék között behúzódhattok!

Amennyiben viszont 100%-os védelmet szeretnél biztosítani a kutyádnak a túlhevülés ellen, akkor érdemes lehet beszerezned egy hűsítő matracot is a BARFSHOP.hu kínálatából, amely nagyon finoman vezeti a testhőt, és a benne lévő gél nyomás alatt gyorsan lehűl körülbelül 10-15 fokkal hidegebbre a környezeti hőmérsékletnél, és körülbelül 3-4 órán keresztül működik.

Mindeközben pedig azért ne felejts rápillantani, hogy minden rendben van-e! Ha ugyanis azt látod, hogy túlzottan gyors liheg, ha vörössé válik a nyelve és ragacsossá a nyála, az mind hőgutára utalhat.

Végül pedig az egyik szemed mindig legyen rajta!

Annak ellenére, hogy egy kutyastrandon vagytok, nem mindenki tolerálja ugyanolyan jól azt, ha a kedvenced közeledik felé, még akkor is, ha azt csak barátságos szándékkal teszi. Ezért mindenképpen szeretnénk még arra felhívni a figyelmedet, hogy az egyik szemedet mindig tartsd rajta az eben, és ha úgy ítéled meg, akkor inkább hívd vissza magad mellé!

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo