fbpx

Hogyan lehet kényelmesen ülni munka közben?

A napi 8 órát nem csak fizikai munkával tölthetjük el. Rengeteg irodai dolgozó gondoskodik a társadalom kényelméről. Akár a hivatalos intéznivalókat tekintve, akár pedig a logisztikát illetően. De számos más iparágat is felsorolhatnánk, mert egyformán fontosak.

Mindegyikben ugyanaz a közös, hogy ülőmunkával jár. Ez pedig komoly egészségügyi kockázatokat is rejt magában. Ebből a szempontból pedig különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk a megfelelő kényelemre.

A mozgásszegény életmódot pedig mindenképpen kompenzálni kell a sporttal is. Így azok számára, akik ülőmunkát végeznek, nagyon fontos a rendszeres sport. Emellett azonban vannak lehetőségek arra is, hogy az ülés “egészségesebb” lehessen.

Milyen árkategóriában érdemes széket választani?

Mivel nagyon sokat számít, hogy hogyan ülünk napi 8-10 órát a munkahelyen, igenis lényeges, hogy milyen széket választunk. Itt viszont óriási különbségekkel találkozhatunk. A Store11 forgószék kínálata is segíthet neked ebben a kérdésben.

A legmeglepőbb a választék ár vitájában az, hogy a drága szék akár életet is menthet. Ez most nagyon merész kijelentés volt, viszont van némi igazságalapja. Egy olcsó szék ugyanis lehet, hogy a pénztárcánkat nem terheli meg túlzottan, de a szervezetünket viszont igen.

Abban az esetben, ha a teljes munkaidőben ülve kell dolgoznunk, akkor mindenképpen érdemes ergonomikus és gerincbarát modellt választani. Persze jogos a kérdés, hogy a mindenféle extra mennyire lényeges ebben a kérdésben.

Mire jó a karfa és a fejtámasz?

A napi munka nem kell, hogy kínszenvedés legyen. Ezért az extrákat nem tekinthetjük felesleges pénzkidobásnak. Már csak abból a szempontból sem, mivel ezek mind az egészségünket szolgálják. Még akkor is, ha drága.

A karfa és a fejtámasz ezek közé az extrák közé tartozik és egy cseppet sem felesleges. Sőt! Nagyon is hasznosak, mert mindkettő a megfelelő tartásról gondoskodik. Emellett persze van még jó néhány ilyen extra, de ez a kettő kifejezetten kíméli a nyakunkat.

A karfa jelenléte és az állíthatósága a nyak terheltségét hivatott enyhíteni. Azzal, hogy a megfelelő alátámasztást megkapja a könyökünk és az alkarunk, nagymértékben csökken a nyak és a vállak terhelése.

A fejtámasznak is megvan a maga csodálatos tulajdonsága. Ez pedig nem más, mint a megfelelő pihenés munka közben. Ha kényelmesen hátradőlhetünk, azzal szintén a nyaki izmokat tudjuk ellazítani.

Terhelhetőségi kérdés

Mindegyik választás esetén nagyon fontos a kiválasztott szék terhelhetőségének mértéke. Akár az olcsó kivitelnek, akár pedig a drága daraboknak is megfelelő teherbírással kell rendelkeznie. Ez pusztán a tartósságát befolyásolja, amitől nem lesz olcsó egyik sem, ha idő előtt újat kell venni.

Ha nem a súlyunknak megfelelő széket választunk, akkor könnyen előfordulhat, hogy nem is élvezhetjük olyan sokáig. Annak pedig nincs értelme az olcsó és a drága szék esetén sem, hogy nem hosszú távra vásárolunk.

Látogass el a Store11 oldalára és biztosan találsz olyan modellt, ami az igényeidnek teljes mértékben megfelel.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo