fbpx

Hogyan kössük le a gyerekeket vakáció idején?

Újra itt a nyár, egy újabb szünet, amikor egy új életritmust kell beállítani mind a saját, mind a család részére. A gyerekeknek az ölükbe hullott szabadsággal kell megtanulniuk bánni, míg nekünk, felnőtteknek a kereteket kell megadni a mindenki számára pihentető nyárhoz.

Olyan eszközöket mutatunk, amivel sikerül majd elkerülni az “unatkozok, csináljunk már valamit” stílusú mondatokat. Bármilyen hihetetlen, de unatkozni jó és igenis szükséges.

Kerti játékok

Ha van kerted vagy erkélyed, akkor nyert ügyed van a nyár egy részére. A víz az a jolly joker, amivel bármennyi ideig képesek lekötni magukat a gyerekek. Egy medence minden gyerek kedvence, hiszen így a legjobb elviselni a meleg napokat. Arról nem is beszélve, hogy egy vízipisztoly milyen jó móka lehet, ha van hozzá partner. A vízhez köthető még a sarazás is, amit sajnos ma már egyre kevesebb gyermek élhet át gondtalanul.

A kert előnyei közé tartozik még a hintázás, mint lehetséges opció, hiszen a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki szeret lengedezni. Míg a kisebbek egyensúlyérzékét hatékonyan fejleszti a hinta, addig a nagyobbak jobban kedvelik a Játékszigetnél kapható fészekhintát, hiszen kedvükre olvasgathatnak vagy épp álmodozhatnak benne.

A szabályok fontosak, így érdemes már a nyári szünet elején tisztázni azokat, hogy mindenki tudja, hogy mihez tartsa magát. Tehát legyen meg az ideje a közös játéknak, az énidőnek vagy akár a kütyüzésnek is, persze kor függvényében. Nagyon fontos, hogy minden napnak legyen része a mozgás, a pihenés, egy kis olvasás vagy valami önfejlesztő elfoglaltság.

Amikor rossz az idő

Persze attól, hogy nyár van, korántsem biztos, hogy mindig 30 fok fölötti lesz a hőmérséklet. Ettől függetlenül ezekre a napokra is meg kell teremteni a megfelelő elfoglaltságot, hiszen akár esőben is le kell tudnunk foglalni a gyermeket.

Az egyik ilyen nagyon jó elfoglaltság a puzzle. Akár kicsikről, akár nagyokról van szó, a kirakós egy örök darab. Míg a kisebbek számára egy Peppa malacos vagy egy Mancs őrjáratos nagyon jó választás, addig a nagyobbaknak már bátran választhatunk 500 vagy akár 1000 darabos kirakót.

Ha pedig már unalmasak az otthoni regények, akkor mindenképp érdemes beiratkozni a közelben lévő könyvtárba. Akár kicsi, akár nagy gyerekekről beszélünk, a legtöbbjüket elvarázsolják a könyvtárak kínálata, főleg az, hogy a kiválasztott könyveket haza lehet vinni.

Mivel pedig a nyár az utazások időszaka, így külön hangsúlyt érdemes fektetni az utazójátékokra is. Nincs is idegőrlőbb, mint úgy vezetni, hogy a hátsó ülésen nyafog egy unatkozó gyermek, vagy épp a testvérekkel ölik egymást. Erre az esetre jó szolgálatot tehet valamilyen babrálós játék, mint amilyen az ördöglakat vagy épp néhány Fisher Price darab.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo