fbpx

Hatékony adattárolás a hálózati adattárolók segítségével

Bizonyára már Ön is hallott a hálózatra kapcsolt adattárról, azaz az NAS-ről, amely összességében egy olyan készülék, ami saját operációs rendszerrel rendelkezik és képes adattárolókat fogadni. Így mind interneten keresztül, mind helyi hálózaton át egyaránt elérhetővé válnak a rajta tárolt adatok.

Segítségével különböző fájlokhoz egyszerűen és gyorsan hozzá lehet férni, valamint számos olyan szolgáltatást kínál, amely mind munkahelyi, mind otthoni használat esetén kifejezetten hasznos lehet. Egy NAS segítségével nem csak mobileszközökön éri el a fájlokat, de Windowsos, Linuxos, valamint macOS operációs rendszerrel rendelkező számítógépekről is könnyen felhasználhatóvá válik. Mindez a keresztplatformos kivitelezésének köszönhető.

Magán- vagy üzleti célzattal vásárolt NAS-ek

Hálózati adattárolók tekintetében is különböző típusok közül válogathat. A legalapvetőbb csoportosítás alapján vannak a hétköznapi felhasználásra való darabok, az átlag felhasználóknak, valamint léteznek az üzleti felhasználásra szánt modellek is. A gépek különbözősége elsősorban a felszereltség és a szolgáltatások tekintetében mutatkozik meg. Az alapfelhasználó számára készült típusok esetében az általános dolgokon van a hangsúly, mint például a médialejátszáson, de számos más hasznos szolgáltatás nyújtására is képes.

Ezzel szemben az üzleti felhasználók esetében különböző, az üzleti környezetben használatos szolgáltatások és technológiák kerülnek előtérbe. Amennyiben szeretné megvásárolni az Ön céljaihoz leginkább illeszkedő NAS-t, akkor nézzen körül a BestMarkt kínálatában lévő hálózati adattárolók között. Legyen körültekintő és vizsgálja meg tüzetesebben jellemzőiket.


A hálózati adattárolók csoportosításának egyéb lehetőségei

A felhasználói célcsoport mellett formátum alapján is lehet kategorizálni a hálózati adattárolókat. Vannak az egyszerűbb darabok, amelyek háza zárt és nincsenek kivehető fiókjaik, de vannak összetettebb darabok is, amelyek torony formátummal büszkélkedhetnek, azaz az adattároló fiókok egyszerűen megközelíthetők, zárhatók. Mindezen felül pedig létezik a rack formátumú adattároló is, amely már kifejezetten nagyobb vállalatok számára, üzleti célzattal készültek. Célzatuk és szolgáltatásaik miatt a termékek kifejezetten drágák.

Végül a hálózati adattárolók kategorizálhatók a fiókok száma szerint is. Az egyfiókos NAS-ek leginkább média-kiszolgálóként működnek. A készülékről az adatokat pedig könnyen külső merevlemezre, felhőbe vagy pedig másik hálózati adattárolóra lehetséges menteni, biztonsági másolat készítésével. Két- vagy többlemezes hálózati adattárolók esetében pedig már RAID támogatás is jár.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo