fbpx

Hasznos tippek, ha mosó-szárítógépet vásárolnál

A mosó-szárítógépek egyesítik azt a tudást, amivel önmagukban rendelkeznek a mosógépek és a szárítógépek. Sokakban felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e ilyen eszközt vásárolni, van-e valamilyen kockázata.

Érvek a mosó-szárítógépek mellett

A mosó-szárítógépek mosási teljesítménye ugyanolyan meggyőző, mint egy hagyományos mosógépnek. E tekintetben nincs szükség tehát semmilyen kompromisszumra annak, akinek mosógép helyett ilyen kombinált eszközre van szüksége.

Azok számára ideális lehet egy ilyen berendezés, akik egyedül vagy a párjukkal élnek egy pici garzonlakásban. Végeredményben feleannyi helyre van szüksége egy mosó-szárítógépnek, mint a két eszköznek külön-külön. További jó hír, hogy nincs szükségük szellőzésre, mivel szellőztetésmentes rendszerrel működnek.

Akár csak a mosó vagy a szárító funkcióját is igénybe lehet venni ezeknek a masináknak. Ha például egy ruhát kézzel mostál ki, de szeretnéd felvenni rövid időn belül, akkor nyugodtan bedobhatod a gépbe, hiszen van rajta csak szárító funkció is. A víz elvezetése ugyanott történik, mint amikor mosógép funkcióban használod az eszközt.

Milyen mosó-szárítógépek léteznek?

E gépek tekintetében hasonlóan széles a választék, mint a hagyományos mosógépek esetében. Van beépíthető, szabadon álló és kondenzációs készülék is. Ezek a berendezések kizárólag elöltöltős változatban érhetők el, ám jelentős különbség lehet a centrifugális sebességük, az energiaosztályuk tekintetében éppúgy, mint a kapacitást illetően.

Apropó, kapacitás. Érdemes tudni, hogy minden ilyen készüléknek nagyobb a mosógép kapacitása, mint a szárítógépé. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy míg a mosógép például 9 kg-os kapacitással bír, addig a szárító funkció 6 kg-ossal. Vannak, akik azt javasolják, hogy a szárításhoz legfeljebb a mosógép kapacitásának fele súlyú ruhát hagyjuk a gépben.

Minden nagyobb gyártó készít mosó-szárítógépet. Ezek közé tartozik többek között a Beko, a Bosch, az Electrolux, a Gorenje, az Indesit, az LG, a Samsung, a Candy és a Whirlpool is.

A mosó-szárítógépek hátrányai

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mosó-szárítógépeknek nemcsak előnyei, hanem bizonyos hátrányai is vannak. Általában véve egy klasszikus szárítógéphez képest kevesebb szárítási programmal rendelkeznek, és kevesebb beállítást is lehet eszközölni a kombinált készülékeken.

Ezeknek a masináknak általában a szervizelése is bonyolultabb, mint a különálló mosógépeknek, illetve szárítógépeknek. A több funkció több meghibásodási lehetőséget is tartogat, és alapvetően minden műszaki berendezésről elmondható, hogy a multifunkciósak kényesebbek, gyakrabban mennek tönkre.

Bizonyos mosó-szárítógépek nagyobbak, és nem is férnek be egy szabvány fürdőszobai pult alá. Éppen ezért a vásárlást megelőzően érdemes külön figyelmet fordítani arra, hogy mekkorák a készülék pontos méretei.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo