fbpx

Használt autógumi vásárlásakor ezekre mindenképp figyeljünk oda

Javasolt-e használt gumiabroncsokat vásárolni, vagy pedig kizárólag az új gumik beszerzésében érdemes gondolkodni? Mire kell odafigyelni akkor, amikor használt gumiabroncsok megvételére készülünk?

A cikkben ezeket a kérdéseket fogjuk megválaszolni, remélhetőleg komolyabb segítséget nyújtva ezáltal a megfelelő minőségű gumiabroncsok beszerzéséhez.

Most akkor érdemes-e egyáltalán használt gumiabroncsokat venni?

Összetett a kérdés, ezért a válasz is hosszabb lesz egyetlen mondatnál. Alapesetben természetesen azt mondanánk, hogy kizárólag az új gumiabroncsok beszerzését merjük nyugodt szívvel ajánlani. Viszont be kell látni, hogy ez nem mindig megvalósítható.

Anyagi, praktikus vagy kényelmi megfontolásból is dönthetünk tehát a használt gumiabroncsok beszerzése mellett. Sőt, a legfontosabb tényezőket mérlegre téve és megfontoltan döntve még jól is járhatunk ezzel. Persze erősen javasolt lesz körültekintően eljárni a választást illetően.

Ne csak a barázdák mélysége alapján győződjünk meg a gumik minőségéről

Első olvasatra talán kedvező ajánlatnak tűnhet az a gumiabroncsszett, ami szinte újnak tűnik ránézésre, a tizenöt éves kora ellenére. Ne ugorjunk gondolkodás nélkül bele egy ilyen ajánlatba. A gumiabroncsok minősége és megbízhatósága ugyanis nem kizárólag a profilmélység függvénye.

Alapszabály, hogy tíz évnél idősebb gumikat már nem vásárolunk. Felelősségteljesen gondolkodva a tíz éves gumikat cserélni szokás, gondolva az abroncsok lejáró szavatosságára. Alapesetben öt vagy hat éves élettartamnál már erősen indokolt lehet a csere fontolóra vétele. Úgyhogy hiába a „szinte új” kivitel, az élettartam legalább ennyit számít.

Amikor tehát a használt gumiabroncsok vételéről tárgyalunk, akkor a barázdák mélysége mellett mindenképp kérdezzünk rá arra is, hogy pontosan melyik évben történt a gumik gyártása.

Használt autógumit tényleg csak megbízható helyről próbáljunk meg beszerezni

Amikor használt gumiabroncsokat vásárolunk, akkor értelemszerűen nem szeretnénk mellényúlni. Ehhez pedig kiemelten fontos lesz olyan helyről megoldani a vásárlást, ahol le tudjuk ellenőrizni a megbízhatóságot.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo