fbpx

Ha kerülnéd a zsúfolt teraszokat – tippek egy otthoni koktélpartihoz!

Bár a vendéglátóhelyek teraszai nemrégiben kinyitottak, a hirtelen rájuk zúduló tömeg miatt sokan nem érzik biztonságosnak, hogy a zsúfolt bárok kültéri asztalainál találkozzanak és iszogassanak a barátokkal. Arra viszont már mindenkinek nagy szüksége van, hogy egy kicsit kieressze a gőzt, ráadásul az egyre melegebb estéken jólesik odakinn ücsörögni. 

Ezért ha te is kerülnéd a tömeget, ám mégis hiányzik már a társaság, akkor hívd össze a legközelebbi barátaidat, és tartsatok valamelyikőtök kertjében egy jó kis házi koktélpartit! 

Finom falatok, ízletes italok

Egy efféle kellemes estére nem szükséges háromfogásos vacsorával készülnöd, de azért gondoskodj róla, hogy az italok mellett legyen némi étel is. Jöhetnek az olyan jól bevált, klasszikus “sörkorcsolyák”, mint a pogácsa, a sós kifli, a perec, a sajtos rúd, de ha nincs kedved sütni, akkor csak szerezz be pár zacskó chipset, kekszet és ropit. Persze ha kiadósabb lakomára vágytok, akkor a pizzarendelés sem utolsó ötlet. 

A lényeg, hogy többféle nassolnivaló legyen, ha pedig a vendégek közt édesszájúak is lesznek, akkor ők biztosan díjazni fognak egy kis teasüteményt vagy csokoládét.

A koktélkeverés örömei

Nem baj, ha nincs a csapatban gyakorlott mixer, hiszen a közös amatőr próbálkozások biztosan rengeteg mókás pillanatot eredményeznek majd! Már a buli előtt gyűjts össze néhány egyszerűbb (vagy akár bonyolultabb) koktélreceptet, és szerezd be a szükséges alapanyagokat. Shaker, jég és szívószál feltétlenül legyen, a többi pedig attól függ, milyen italokat akartok majd kikeverni. 

Arra ügyelj, hogy jó minőségű hozzávalókat vásárolj, mert silány alapanyagokból nem lesz ízletes a végeredmény sem. Esetleg megbeszélheted a vendégekkel, hogy ki-ki maga hozza a kedvenc koktéljai alapanyagát, így nem mindent neked kell finanszíroznod. 

Az elegáns koktélospoharakról viszont nem szabad megfeledkezned, hogy stílusosan tudjátok elfogyasztani a remekműveket! Ha eddig még nem szerezted be őket, akkor nézz körül a Gasztronagyker oldalán!

A meglévő alapanyagokból némi kreativitással akár teljesen új italokat is kikeverhettek, ami szintén nagyszerű szórakozás! Ha valamelyik különösen jól sikerül, akkor mindenképp jegyezzétek fel a pontos receptet, a “feltalálója” pedig adjon neki valamilyen frappáns, hangzatos nevet. A következő partin ismét el lehet majd készíteni.

Az igazi partihangulat

Bár a sok koktél (főleg, ha alkoholos), valószínűleg úgyis mindenkit jókedvre derít, de ha ezt még tovább akarod fokozni, akkor a világítás és a zene sem maradhat el. Nem gond, ha nincs professzionális fény- és hangtechnika, néhány LED-füzér, egy-egy pislákoló mécses és egy Bluetooth-hangszóró is bőven elegendő. 

Ráadásul egy ilyen baráti összejövetelen mindenkinek lehet beleszólása abba, hogy milyen zene legyen, így sorra felcsendülhetnek a kedvenc dalok, ha pedig a koktélospoharak kiürültek, akkor talán egy kis tánc is belefér majd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo