fbpx

Gyerek hátizsák – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A hátizsák mondhatni elengedhetetlen kelléke az iskolának a kisebbek körében. Míg a nagyobbak már beérik egy fiatalosabb válltáskával, addig a kicsik viszont a mintásabb gyerek hátizsákokat preferálják. Nézzük meg tehát mire érdemes figyelnünk ilyenkor, hogy valóban a megfelelő darabok közül váltogathassunk.


Mire figyeljünk gyerek hátizsák választása során?

A megfelelő gyerek hátizsák kiválasztásához több szempontot is érdemes figyelembe vennünk, ellenben akár gyermekünk egészsége is megsínyli majd a dolgot. A legfontosabb ezek közül, hogy a gyermek hátán megfelelően feküdjön a hátizsák – amire különösképp érdemes odafigyelnünk. Szintén nagyon fontos, hogy az adott hátizsák szélesebb pántokkal rendelkezzen, és ne nyomja el a vérkeringést a gyermek vállaiban. Továbbá érdemes odafigyelnünk arra is, hogy a táska megfelelő anyagból készüljön. Az efféle hátizsákoknak ugyanis kellően strapabíró és vízálló anyagból kell készülniük. A gyerekek szeretnek rohangálni, ami a gyenge anyagú hátizsákok esetén egyenlő azok leselejtezésével. A vízhatlanság pedig szintén kiemelten fontos, másképp hamar búcsút inthetünk majd csemeténk tankönyveinek és füzeteinek. Ha az adott hátizsák megfelel ezeknek a kritériumoknak, akkor viszont érdemes rátérnünk annak elosztására és méretére. A megfelelő méret megtalálásához érdemes komolyan fontolóra vennünk gyermekünk igényeit. Példának okáért, ha csemeténk egy rakat tankönyvvel kénytelen minden nap mászkálni, akkor a nagyobb, több fakkos darabok lesznek a megfelelőek. Azonban bármekkora hátizsákot is válasszunk számára, annak mindig kell, hogy külön rekesszel rendelkezzen az enni- és innivaló részére. Máskülönben igencsak tönkreteheti a kiboruló élelem vagy innivaló az egyéb benne lévő holmikat. Sok hátizsáknál például láthatunk külön a táska oldalán található tartót a vizes palacknak, ami rendkívül praktikus lehet. Ilyen hátizsákokat sok nagyáruházban kínálnak, például a CCC-nél is találhatunk számtalan különféle darabot ezekből. Mellesleg a CCC-hez tényleg megérheti benéznünk – akár az áruházaikba, akár a weboldalukra – hiszen elég szép kínálatuk van gyerek hátizsákokból. Nem fogjuk megbánni.

Gyerek hátizsák divat – mit válasszunk?

A gyerek hátizsákok változására nincs akkora hatással a divat, mint a felnőtteknek gyártott kiegészítők esetében. Legfeljebb az aktuális mesefigurák trendjei változhatnak. Ez különösen igaz a kisgyermekeknek szánt darabokat illetően. Tehát érdemes hagynunk, hogy csemeténk a saját ízlésének megfelelő szín- és mintavilágot válassza. Így ő is szívesebben viseli majd újdonsült hátizsákját. Persze azért mindezt csak az után, hogy meggyőződtünk róla, az adott hátizsák megfelel a fentebb említett kritériumoknak.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo