fbpx

Fontos szempontok az IBC tartálymosó esetében

Az IBC tartályok mosása és tisztán tartása nem egyszerű feladata, valószínűleg ezt minden tulajdonos meg tudja erősíteni. A tisztítás együtt jár azzal, hogy a tartályt ki kell venni a termelésből, bizonyos ideig az adott tartály nélkül kell termelni, majd pedig vissza kell forgatni a kitisztított tartályt a rendszerbe.

Sok esetben az szokott lenni az érv a tisztítás ellen, hogy maga a folyamata, valamint az azzal járó logisztikai feladatok csak nagy ráfordítások árán oldhatóak meg, vagy épp nincs rá elegendő kapacitás. Az sem ritka, hogy manuálisan próbálják megoldani, ami szintén nem a legegyszerűbb dolog. Szerencsére vannak szakszerű tartálymosó megoldások, amelyekkel időt és költséget lehet megtakarítani.

Legfontosabb szempontok

Az IBC tartálymosó készülékeket a legjobb eredmény elérése érdekében minden esetben az egyedi igények alapján érdemes kialakítani, viszont van néhány állandó kritikus jellemző, amely mindenhol megjelenik. Az első és majdnem a legfontosabb, hogy a kialakított konstrukció időtálló és strapabíró legyen, hiszen csak így lehet garantálni a hosszú távú működést, ami kiemelkedően fontos, hiszen senki sem szeretne évente a cserével foglalkozni.

Szintén lényeges az is, hogy a konstrukció a lehető legkevesebb vizet és/vagy oldószert használja. Ez azért fontos, mert ezeknek a folyadékoknak van egy bizonyos egységára, és minél kevesebb szükséges egy használathoz, annál költséghatékonyabb a tisztítás.

Egyéb fontos dolgok

A fentieken kívül az IBC tartálymosó konstrukció kialakításakor arra is célszerű odafigyelni, hogy gyorsan történjen a tisztítás, azaz minimális, percekben mérhető legyen a tisztítási ciklusidő.

Szintén előnyös, ha könnyű kezelni az eszközt, és nem igényel speciális szaktudást, hiszen ha minden használatnál szakemberre lenne szükség, vagy esetleg hosszú betanulási folyamatot igényelne a készülék működésének elsajátítása, akkor már nem biztos, hogy jó ötlet.

Végül, de nem utolsósorban az sem árt, ha a konstrukciónak alacsony a karbantartásigénye. Ez azért fontos, mert ez egy speciális feladat, ami megfelelő tudást igényel, ezt pedig pénzbe kerül, és nem lenne túlságosan gazdaságos, ha minden második használat után fizetni kellene a karbantartásért.

Ha tartálymosó beszerzésén gondolkodik, akkor érdemes megnéznie a Monojet tartálymosó fejeit.

A szennyeződés és a nyomás

Az IBC tartálymosó berendezések működési paramétereivel kapcsolatban már nem lehet általános álláspontokat megfogalmazni, ugyanis ezeket a tartályokban található szennyezőanyag és a szennyeződés minősége határozza meg. Ha a szennyeződés makacsabb, akkor érdemes magasnyomású rendszerben gondolkodni, ami körülbelül 100-150 bar nyomást jelent.

Amennyiben a szennyeződés nem annyira makacs, kevésbé szárad be, akkor az alacsonyabb nyomású, 3-15 bar nyomású eszközök is megfelelőek lehetnek.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo