fbpx

Ételkiszállítás: éljen az alumínium

Miért lehet az alumínium edény az egyik legjobb döntés, ha ételt csomagolunk vagy szállíttatunk? Ennek az anyagnak rengeteg előnye van. Lássuk, melyek ezek, és milyen alternatívák léteznek még?

Elvitelre és kiszállításra

Napjainkban minden étteremnek érdemes jelen lennie az interneten. A digitális világ elérte az étkezési és az étteremhasználati szokásokat is. Egyre többen szállíttatnak ki ételt a mostani, rohanó világunkban, és az utóbbi két évben értelemszerűen ez a trend felerősödött. Látványos visszarendeződésre egy dologban biztosan nem számíthatunk: az online jelenlét és a kiszállítás alapvető igény.
Legyen szó kisebb településekről vagy nagyvárosról, abban biztosak lehetünk, hogy ez az igény megmarad, a trend terjed tovább. Ma már kevés olyan étterem vagy büfé létezik, amely nem szállíttat házhoz, nincs szerződése valamilyen futárszolgálattal, esetleg nem rendelkezik saját futárral. Láthatóan sokan alkalmazkodtak a megváltozott piaci igényekhez.

Legyen szó egy irodai ebédről vagy egy családi rendezvényről, esetleg egy szabadtéri programról, spontán döntésekről: egy étterem sem tetszik a közelben, rendeljünk valamit ide a parkba. Rendeljünk ide a vízpartra, a játszótérre, a strandra. Bármilyen programról van szó, az emberek kreatívak, élnek a lehetőséggel, melyet az internet nyújt.

Kevesen gondolnak bele, hogy az ilyen szolgáltatások mögött milyen infrastruktúrának kell állnia. Sok-sok szervezés és összehangolás mellett még ott a csomagolás kérdése is. Mibe lehet ételt csomagolni?

Lehet műanyag elviteles dobozokat használni. Ezeknek már van környezetbarát alternatívájuk is, a cukornádból, keményítőből készült dobozok, és ott a papír is. Folyadékot, akár meleg levest is lehet papírpohárban szállítani. A friss salátával, esetleg szendviccsel egyszerű a dolgunk. De mi a helyzet a meleg étellel? Ez már eggyel bonyolultabb. De erre nyújt megoldást az alumínium.

Az alumínium csomagolás

A Hunpohár Webáruháznál kapható alumínium termékeknek több olyan előnye van, amelyek segítséget nyújthatnak az ételkiszállítás, ételcsomagolás terén. Az egyik legfontosabb persze a hőtartó képességük.  Ezért olyan gyakori és népszerű csomagolóanyag.

A jó minőségű alumínium tálak és alumíniumból formázott dobozok kényelmes megoldást jelentenek a frissen elkészült, melegen szállítandó ételek csomagolására. Rakott ételek, frissensültek, tészták és raguk mind-mind könnyedén elcsomagolhatóak a megfelelő méretű és formájú melegen tartó alumínium dobozba.

Az alumíniumnak ugyanis a hőtartás mellett az is nagy előnye, hogy puha, könnyen formálható fém, ezért különböző méretű és formájú tárolóedényeket lehet belőle vásárolni.

Léteznek alumínium tálcák, melyek nem is annyira a szállítás, mint inkább ételkészítés közben nyújtanak segítséget. De az alumínium csomagolóanyagok jól zárható dobozok, mivel könnyen alakíthatjuk formájukat.

Előnyük, hogy szelektíven gyűjthetők, újrahasznosíthatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo