fbpx

Elsőként a célba: útmutató a gyűrűmérethez

Sportolóként tudod, hogy a megfelelő felszerelés kiválasztása mennyire fontos, legyen szó a legjobb futócipőről vagy a kényelmes sportruházatról. De mi a helyzet, amikor gyűrűt kell választanod?

Akár magadat akarod meglepni, akár valakit, aki közel áll hozzád, fontos, hogy a gyűrű jól álljon az ujján: ne legyen se túl szoros, se túl laza. Különösen ha az egy eljegyzési gyűrű, amelynek varázsa éppen abban rejlik, hogy tökéletesen illeszkedik boldogságtól könnyes szerelmed ujjára.

A Chimera Ékszer segítségével összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amelyek segítenek a méret kiválasztásában. Ne aggódj, ezek a tippek egyszerűek és hatékonyak!

Minden az időzítésen múlik

Az ujjaink mérete a nap folyamán változhat. A legnagyobb általában késő délután vagy este. Ha ebben az időpontban méred le, akkor biztos lehetsz benne, hogy a gyűrű nem lesz túl szoros a nap többi részén.

Ha hideg van, az ujjak összehúzódnak, ha meleg, akkor megduzzadnak. Próbálj a kettő között, nagyjából szobahőmérsékleten méretet venni, így a legvalószínűbb, hogy pontos lesz. Ha épp edzettél vagy dolgoztál a kertben, várj legalább fél órát, mert az ujjak ilyenkor is megdagadnak.

A megfelelő eszközök

  • Tolómérővel a legpontosabb a mérés. Ha van ilyen eszközöd, használd! A gyűrű belső átmérőjének értékét jegyezd fel milliméterben.
  • Nincs tolómérőd? A vonalzó is megteszi. Helyezd a gyűrűt egy sík felületre, majd mérd le a gyűrű belső átmérőjét.
  • Nincs semmi kéznél? Tekerj egy cérnát, zsinórt vagy papírcsíkot az ujjad köré, jelöld meg a találkozási pontot, aztán mérd le egy vonalzóval. Ez a távolság az ujjad kerülete.

Mielőtt véglegesíted a méretet, mérd meg többször az ujjadat különböző napokon. Így biztos lehetsz benne, hogy valóban stimmel. Ha tudsz, ugorj be egy ékszerboltba, és próbáld fel a különböző méreteket. Ezzel megszerezheted a “másodvéleményt”.

Gondolj a jövőre is!

Az ujjad mérete változhat, ha fogysz vagy hízol, vagy ahogy az évszakok váltakoznak. Ha olyan gyűrűt veszel, amit sokáig szeretnél hordani, érdemes ezt is figyelembe venni.

Egy szélesebb gyűrű szorosabban fog illeszkedni, ezért érdemes lehet kicsit nagyobbat választani. Mindig vedd figyelembe az ékszer stílusát is.

Bátorság! Menni fog!

Ne stresszelj a méretválasztáson! Egy kis odafigyeléssel és türelemmel meg fogod találni a tökéletes ékszert. Az a legfontosabb, hogy kényelmes legyen, és örömet szerezzen a viselése. Ha az első próbálkozás nem tökéletes, ne aggódj, sok lehetőség van a finomításra, legyen szó méretcsökkentésről vagy tágításról.

Általában egyébként kétféle a hazai méretezés, vagy a gyűrű belső kerülete vagy a belső átmérő a meghatározó. Ha webáruházban látsz meg egy ellenállhatatlan modellt, meg fogod találni hozzá az útmutatót. Az eligazodásban az ékszerészek is szívesen segítenek.

A gyűrű, amit választasz, szimbóluma egy fontos kapcsolatnak, egy különleges eseménynek, vagy akár a saját egyéniségednek. Válassz olyan stílust és méretet, amely igazán tükrözi, ki vagy és mit szeretsz. Kellemes keresgélést!

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo