fbpx

Együtt futnál a kutyáddal? Hozd remek erőnléti állapotba!

A kutyák imádnak a gazdival minél több időt eltölteni, ezért érdemes őket a szabadidős programjainkba is bevonni. Miért is hagynánk otthon őket, amikor kirándulni, túrázni vagy futni indulunk? Így is sokat várnak ránk napközben, amíg dolgozunk, hadd jöjjenek ők is ezekre a programokra. Azonban nagyon fontos, hogy ezek az utak ne legyenek túlságosan megerőltetőek az állat számára, hiszen figyelembe kell venni a kutya életkorát és egészségi állapotát is.

Annak érdekében, hogy az eb szervezete a lehető legoptimálisabb formában legyen, minőségi étkezést kell a számára biztosítani, cikkünkben a száraztápok választékát szeretnénk körbejárni.

Miért éppen száraztáp?

A kutyák etetését nagyon sokféleképpen meg lehet oldani. Vannak, akik a házi kosztra esküsznek, mások a nyersezés hívei. A TopDogMarket száraztápjai ideális étkezési megoldást nyújtanak minden kutya számára, mivel akár kölyök, akár felnőtt vagy idős kutyáról van szó, minden élethelyzetre találhatunk speciális tápot. A száraztáp nagyon sokféle előnnyel rendelkezik, egy minőségi táp kompletten tartalmazza a szervezet számára szükséges összes tápanyagot, nyomelemet és vitamint.

Nagyon könnyen adagolható, hiszen az adagolási útmutatót betartva nem kell azon aggódnunk, hogy alul- vagy túletetjük a kutyát. Emellett kibontás után is sokáig eltartható, nem fog megromlani vagy kiszáradni, praktikus és könnyen kezelhető ételfajta. Utazáshoz is ideális, egyszerűen magunkkal vihetjük és az adagolópohár segítségével a kedvencünket bárhol gyorsan meg tudjuk etetni. A száraztápok ízletesek, változatosak és speciális problémák esetén is elérhetőek.

Milyen száraztápot válasszunk kedvencünk számára?

Nagyon sokféle márka kínál száraztápot, a választás valóban nem egyszerű. Első körben arra kell figyelni, hogy az életkornak és az egészségi állapotnak megfelelő változatot keressünk. Életkor szerint puppy, vagyis kölyök, junior, adult, vagyis felnőtt és senior, azaz idős kutyáknak való változatokat találhatunk.

Az egészségi állapot is lényeges, hiszen egy táplálékallergiás vagy egy legyengült kutya számára keressünk gyógytápokat és speciális száraztápokat. Például csirkehúsmentes, hipoallergén, gabonamentes, gluténmentes, burgonyamentes, monoproteines vagy diétás tápot is alkalmazhatunk.

A testméret is nagyon lényeges, ugyanis más összetételű tápra van szüksége egy néhány kilogrammos, kisméretű kutyának és másra egy óriástestű ebnek. Ezek egyrészt összetételükben, vagyis fehérjetartalmukban és a kiegészítő elemekben különböznek, másrészt pedig a szemcseméretük is a testmérethez igazodik.

A kiszerelés is lényeges

Általában elmondható, hogy a nagyobb kiszerelések gazdaságosabbak, ezért célszerű ezeket vásárolni és bespájzolni legalább egy hónapra. Ha azonban csak tesztelni akarjuk hogy ízlik-e kedvencünknek, akkor a kisebb kiszerelést érdemes megvásárolni. Ha az optimális táppal etetjük bundás barátunkat, akkor mindent megadunk neki ahhoz, hogy gond nélkül együtt sportolhassunk velük.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo