fbpx

Egy költöztetés árának meghatározása

Számos tényező befolyásolja egy költöztetés árát. Épp ezért nem kell azonnal kétségbeesni egy nagyobb összeg hallatán. És nem is érdemes mindig a legolcsóbbat keresni, mert könnyen mellényúlhat az ember. Nézzük hát, hogy mi befolyásolja és hogy lehet meghatározni a költöztetés tarifáját.

Válasszon megfelelő partnert

Sajnos a mai napig is még sokan belefutnak hiénákba, akiknek egyetlen céljuk van: minél jobban lehúzzák a megbízójukat. Ne legyen a következő áldozatuk!

Számos jel utalhat arra, hogy nem jó helyen keresgél, amikor megbízható költöztető után kutat. Van honlapjuk, ami informatív? Ahol nem csak az van fent, hogy ők mennyire jók, de ez alá is van támasztva? Elérhető rajta minden adat, ami ahhoz kell, hogy leinformálhatóak legyenek? Cégnév, adószám, stb.? Ezek mind-mind apró jelek, melyekre érdemes figyelnie, ha nem szeretne pórul járni.

Mindezek mellett érdemes legalább egyszer telefonon is beszélni a céggel, hogy tudja, milyen a hozzáállásuk. Ha lekezelőek, ha nem segítőkészek, ha terelnek, máris keressen másik fuvarozót.

Kérje írásban a költöztetés árát

A szó elszáll, az írás megmarad. Nagyon fontos az írásos kommunikáció megléte, mert az bizonyító erejű, később nem lehet letagadni. Ezért fontos, hogy ha nem kívánja a kiszemelt partner úgy közölni a konkrétumokat, hogy annak nyoma maradjon, akkor keressen mást. Az egyik legfontosabb, hogy az árajánlat írásos formában érkezzen. Szintén így kapjon visszaigazolást arról is, ha megállapodtak. Ha ezeket nem kapja meg külön kérésre sem, akkor köszönjön el ettől a cégtől is.

A profik így csinálják

Vannak a piacon olyan profi fuvarozók is, akik tényleg magas szinten végzik a munkájukat. Náluk a fent említett hibáknak, bizonytalanságnak, intő jeleknek nyomuk sincs! Ők azok, akiknél gördülékeny a költöztetés, és még azért sem kell aggódnunk, hogy a végére duplázódik a megbeszélt ár. Írásban és telefonon is kommunikálnak a megbízóikkal, de garantáltan nyoma marad az árajánlatnak és a megállapodásnak.


Ráadásul az ilyen professzionális költöztetőknek előre meghatározott áraik vannak, melyet nyíltan közölnek is. Valamint alaposan felmérik a szituációt, és csak azt követően adnak pontos árajánlatot.

Érdekesség, hogy például Servitius és Partnerei költöztetés még ezt is megfejeli egy online kalkulátorral. Náluk transzparensek az árak. Be kell írni, hogy hány fővel és várhatóan mennyi ideig tart majd a pakolás, és megkapjuk a várható végösszeget. Emellett tippeket, javaslatokat fogalmaznak meg az oldalukon, amelyekkel mi, mint megbízók is sokkal felkészültebbek lehetünk a költözés napjára.

Egy kiváló fuvarozó ráadásul még a nemzetközi szállítást is megoldja, ahogy a belföldi, vidéki fuvarokkal sincs gondja. Ha pedig már a vidéki megbízásokról szó esik, meg kell említeni ezek díjszabását is. Kerülni kell az olyanokat, akik duplán számláznak (kilométerdíjat és óradíjat is). Ne halmozódjanak a díjak!

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo