fbpx

Csúcsforma strandszezonra

Ha formába szeretnénk hozni magunkat nyárra, akkor a mozgás mellett a helyes táplálkozás is ugyanannyira fontos. Vagyis a fogyás egyik feltétele a rendszeres sportolás, a másik pedig az egészséges étkezés.

Legjobb, ha mindkettő esetében figyelünk az öko alapanyagok használatára. Arra, hogy a termék, amit alkalmazunk, vagy fogyasztunk, a lehető legkevésbé vagy egyáltalán ne legyen káros hatással a környezetre.

Amennyiben ezen az úton szeretnénk elindulni, akkor vásároljunk olyan boltból vagy online shopból, ahol kiemelt helyen szerepelnek a bio termékek. Ilyen lehet például a bio barát webáruház. Innen alapvető élelmiszereket, egészséges gyümölcs- és zöldségleveket éppúgy beszerezhetünk, mint sportoláshoz krémeket és vitaminokat vagy fogyást elősegítő étrend-kiegészítőket.

Súlycsökkenés és a sport

Ha látványos súlycsökkenést szeretnénk elérni, a sportolásra mindenképp időt és energiát kell szánni. Heti 2-3 alkalom már csodákra képes. Ha pedig rendszeres testmozgásról van szó, akkor a fehérje és szénhidrát pótlásának központi szerepe van. Ebben lehetnek segítségünkre a különféle táplálékkiegészítők és vitaminok, amelyek megfelelő arányban tartalmaznak ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ilyenek lehetnek a fehérjeporok vagy a proteinszeletek is.

Nem vagyunk biztosak abban, hogy a forgalomban lévő több ezer árucikk közül melyik lenne ideális számunkra? Akkor nézzünk körül a Biobarát webshopjában is! Csokis, sós-karamellás, fehércsokis vagy akár mogyorós ízesítésben is elérhetők itt a fehérje szeletek. A fehérjeporok között pedig van lucerna, borsó vagy chia és barnarizsből előállított verzió is. Ennek köszönhetően tökéletesen igazodnak az egyedi igényekhez és szükségletekhez.

Krémek sportoláshoz

Amikor rendszeresen edzünk, akkor a szervezet belső támogatása mellett a külső roborálás is lényeges. Léteznek krémek bemelegítéshez, sérülések kezelésére vagy izomlazításra egyaránt. Célszerű itt is az öko termékekre fókuszálni, hogy kívül-belül adalék- és kemikáliamentes, főként természetes szereket alkalmazzunk!

Az egészséges bélrendszer és a fogyás

Ahhoz, hogy diéta során a kívánt eredményeket gyorsan el tudjuk érni, az emésztőrendszerünknek is megfelelő állapotban kell lennie. Hogy hogyan érhetjük el ezt?

  • Az első lépés a stressz minimalizálása.
  • Második teendő a rendszeres aktivitás, sportolás.
  • Lehetőség szerint kerüljük a cukrozott, feldolgozott élelmiszereket, és fogyasszunk bélbarát, magas rosttartalmú termékeket!
  • A probiotikumokkal sokat tehetünk az emésztőrendszerünk egészségéért. Ezeket nem csak vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel “szerezhetjük be”, hanem élőflórás joghurttal, fermentált élelmiszerekkel is.

Kövessük a fenti tanácsokat, és látványos eredményeket fogunk elérni az alakformálásban. Ha odafigyelünk a rendszeres testmozgásra, a minőségi étrend-kiegészítőkre és az egészséges táplálkozásra, javulni fog az anyagcserénk, és hatékonyabb lesz a fogyás is.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo