fbpx

Csomagot, csomagot tessék!

Az üzleti életben legtöbbször a gyorsaság számít. Így van ez akkor is, ha a csomagszállításról van szó. Az egyik legfontosabb szempont, amikor futárcéget választunk, hogy milyen gyorsan ér a küldeményünk a címzetthez, legyen szó egy határidős szerződéstervezetről, egy prototípusról, amely egy kiállításra indul, vagy egy év végi ajándékról az üzleti partnereink számára.

A Csomagnet.hu ebben segít, egy helyen érhetjük a legnagyobb magyarországi csomagszállító cégek ajánlatait. Lássunk néhány fontos paramétert a számunkra legmegfelelőbb futárszolgálat kiválasztásához!


Futárcégek itthon

Másnapi kiszállításra van szükség felár nélkül? Nem kérdés, akkor a GLS futárszolgálat a legkézenfekvőbb választás.

Jellemzően belföldre terítünk? Sok küldeményünk van? Van idő a kiszállításra? Akkor a Magyar Posta szolgáltatásai tökéletesen megfelelnek az adott célnak. Csomagjaink 2-3 munkanap alatt célba érnek.

Külföldre küldenénk csomagot, esetleg vámkezelésre is szükség van? A DPD a mi szolgáltatónk.

Amennyiben export szállítást tervezünk a TNT Express – egy munkanapos kézbesítés Európa bármely országába – szolgáltatása az, amelyre szükségünk van. Emellett a TNT értékalapú biztosítását igénybe vehetjük akár 1.000.000 forint összeghatárig.

A TNT mellett a DPD és a GLS is szállít nemzetközi vonatkozásban, jellemzően közúton. A GLS Magyarországhoz közel eső országokba 24-48 órán belül, távolabbi desztinációkban 49-96 órán belül teljesít. A DPD-nél a távolságtól függően 1-6 nap alatt érkeznek meg a csomagok a címzettekhez.

Nemcsak a gyorsaság számít!

A futárcégek szolgáltatásait nemcsak gyorsaság, de az árak viszonylatában is érdemes összehasonlítani. Általánosságban elmondható, hogy ha a csomagpontra kérjük a szállítást, az mindig olcsóbb tarifába esik, mintha a háztól házig szolgáltatást kívánjuk igénybe venni.

A megszokott fizetési módok, mint az átutalás és bankkártyás fizetés, mindegyik szolgáltatónál elérhetőek, ahogyan az utánvétes fizetési opció is.

Disztribúciós hálózatok – lefedettség

Nemzetközi szinten mind a három nagy csomagszállító cég (TNT, GLS, DPD) rendelkezik megfelelő kapacitással, és évente több millió csomagfeladást kezelnek az Európai Unió területén és egyéb desztinációkban.

A DPD világszinten 40 országban van jelen, 75.000 embert foglalkoztat és 500 depóval rendelkezik és Európa-szerte több ezer DPD Pickup csomagpont áll a megrendelők szolgálatára hétköznapokon és sok esetben hétvégén is.

A GLS-nek hazánkban 850 csomagpontja van, a címzett e-mail értesítést kap az érkező küldeményről, az átvétel napjáról.

A Magyar Posta 3200 átvevőhelyet tartalmazó Postapont hálózata hazánk legszélesebb csomagpont hálózataként üzemel.

Mindegyik futárcég rendelkezik speciális szállítási opciókkal, amelyek segítségével a számunkra legideálisabb csomagküldési lehetőséget tudjuk kiválasztani úgy, hogy az anyagilag, időben és térben is a leginkább megfeleljen az elvárásainknak.

A Csomagnet.hu oldalon található további információk segítenek eligazodni a témában.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo