fbpx

Bízz meg szakértőket honlapod elkészítésével!

Egy honlapot elkészíteni nem túl bonyolult dolog. Az internet tele van oktatóvideókkal, cikkekkel. Ezek lépésről lépésre bemutatják, hogyan kell nulláról elkészíteni.

Az igazság azonban az, hogy sok esetben ezzel a módszerrel olyan sablonoldalakat lehet csak készíteni, amelyek kísértetiesen hasonlítanak több ezer másik weblapra. Ezen túlmenően ráadásul nem is minden esetben reszponzívak a “házilag” felhúzott oldalak.

Így lehet minden eszközön tetszetős és jó a honlapod

Ha van elképzelésed arról, hogy milyen weboldalt szeretnél, de nem vagy biztos abban, hogy mindezt ingyenes sablonokkal is meg tudod valósítani, ne csüggedj! Egyáltalán nem kell arra készülnöd, hogy több százezer forintba kerül az, ha megbízol egy szakértői csapatot azzal, hogy felhúzzanak neked egy szép és jól is funkcionáló oldalt.

Első lépésként készíts látványtervet arról, hogy mi a te elképzelésed. Milyen menüpontokat, aloldalakat szeretnél, akár le is rajzolhatod, hogy az egyes funkciókat hol képzeled el megjeleníteni a weboldaladon. Inspirálódhatsz már létező weboldalak alapján is, működőképes az is, hogy elküldesz egy konkrét webcímet, hogy ahhoz hasonlót szeretnél.

Erre kapni fogsz egy árajánlatot. Ha ezt elfogadhatónak tartod, akkor az apróbb részleteket már személyesen tudod általában megbeszélni a webfejlesztőkkel. Ebben a körben kerülnek tisztázásra az olyan részletek, hogy pontosan hogyan nézzen ki a stílus és a színek, milyen funkciók legyenek elérhetőek.

A munka folyamata

 Ha a weboldal nem túl komplex, elképzelhető, hogy egy egykörös egyeztetés is elegendő. Egy kicsit több funkcióval rendelkező honlapnál már szükség lehet egy második vagy akár egy harmadik körre. Van olyan cég, amelyik ezért külön díjat számít fel, ám az AB Plusz csapata az időközben felmerülő kisebb változtatási igényeket rugalmasan kezeli.

Mindenképpen figyelj arra, hogy legyen egy mindkét fél által aláírt szerződés. Ez tartalmazza a végleges árat, így biztosan nem érhet majd kellemetlen meglepetés.

Először a dizájnt szokták a webfejlesztők véglegesíteni, majd ha ez már fix, akkor jöhet a programozás. Az ügyfeleknek általában biztosítanak lehetőséget arra, hogy egy tesztoldalon nyomon tudják követni, hogyan épül a weboldal. Egy részfolyamat elkészültét követően így lehet is tesztelni a honlapot.

Ezek a fő szempontok, amiknek meg kell felelnie egy modern honlapnak

 Manapság arra törekszenek a webfejlesztők, hogy letisztult, könnyen átlátható weboldalt építsenek fel. Így a navigáció könnyű és gyors, nincs lehetőség arra, hogy az ember elvesszen a részletekben.

A honlap felépítését tekintve jó, ha szabványos HTML/CSS technológiát alkalmaz, így egy későbbi változtatás sem lesz túl nehéz feladat, például ha egy új funkcióval kell bővíteni a weblapot.

(Támogatott tartalom)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo