fbpx

Az építőjátékok nélkülözhetetlen elemei: pöttyök és kockák

Ki ne szeretné az apró építőelemeket, melyekből végül egy vagány jeep vagy ütős markoló hozható létre! Az egyes részegységek gondos összeillesztése során úgy érezhetjük magunkat, mint gyermekkorunkban legózás közben. Ráadásul ott vannak a távvezérlésű rendszerrel ellátott termékek.

Miért imádjuk annyira az építőjátékokat?

Talán nem is olyan nagy titok, hogy miért olyan népszerűek a Modellfutár oldalán elérhető építőjátékok. Egyrészt felejthetetlen élmény már a megalkotásuk is, másrészt egy távirányítós példánnyal a szabadban is elidőzhetünk. A CADA termékek között megtaláljuk például a Pioneer távirányítós jeepet is. A palettán fellelhetők harci járművek, sportautók, amire csak vágyunk.

Az építési útmutató elég egyértelmű, természetesen időbe telik, amíg ráérzünk az építgetés mikéntjére. Elsőre picit nehéznek tűnhet, de amint megtanuljuk jól szortírozni a kisebb-nagyobb alkatrészeket, gyorsabban fogunk haladni. A legjobb pedig, hogy a leírásokban is külön szedve láthatók például a nagyobb részegységek, mondjuk a lánctalp egy harci jármű esetében.

Amiért oly kelendőek ezek a modellek, hogy tulajdonképpen csak egy asztalra és megfelelő világításra lesz szükségünk. Nem igényelnek plusz kellékeket, szerszámokat, ragasztót. Az építőelemek egymásba illeszthetők, persze a kezdetekben ez is okozhat némi fejtörést, ha esetleg nem megfelelő elemeket próbálunk összepasszintani, de azért bele lehet jönni.

Egy efféle példány megalkotásával lefoglalhatjuk magunkat akár 10 órára is. Hozzá kell tennünk, hogy több száz darabos készletekről van szó, így nem is az a cél, hogy azonnal elkészítsük pár óra alatt. Ki kell élvezni az építgetés örömét, később pedig indulhatunk is a bevetésre.

A legjobb hobbi kikapcsolódás gyanánt

Az építőjátékok azontúl, hogy rengeteg önfeledt pillanattal ajándékoznak meg, segítenek a feszültségoldásban is. Amíg készítgetjük, alaposan elmerülünk ebben a világban, ez pedig együtt jár azzal, hogy kizökkenünk a hétköznapi hajtásból.

Szintén mellette szól, hogy valóra válthatjuk gyerekkori álmainkat, ha imádtuk az erőteljes gépszörnyetegeket, akkor megalkothatjuk saját magunk, amelyet aztán irányíthatunk is. A széles paletta lehetőséget teremt, hogy autók, harci járművek, repülők bőséges választékából emeljük ki azokat, amelyek a legjobban megdobogtatták szívünket.

Ne felejtsük el azt sem, hogy sikerélményt is nyújt, ha összeállítunk egy traktort vagy terepjárót, és akkor még nem is beszéltünk a navigálásukról.

Távirányítós építőjáték – a kikapcsolódás magasabb szintje

Az elektronikával rendelkező típusokhoz jár egy távirányító is, amellyel irányíthatjuk, de természetesen dönthetünk a hozzá tartozó alkalmazás mellett is. Az irányítási módok között megemlítendő a kétujjas klasszikus, a giroszkópos, a programozott, illetve a rajzolgatós.

Gyakorlás kérdése az egész, az viszont biztos, hogy nagyszerű szórakozási lehetőség, érdemes minden egyes nap egy kis időt szorítani rá.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo