fbpx

Az airsoftozás egyik nagy kérdése: melyik géppisztolyt válasszuk?

Az airsoft népszerűsége az elmúlt 10-20 évben egyáltalán nem csökkent, sőt! Egyre többen választják ezt a hobbit, kikapcsolódási formát, sportot. Nagymértékben hasonlít a paintballra, de nagy eltéréseket is fel lehet fedezni. Az egyik ilyen például a lövedék, a másik, ami sokkal észrevehetőbb: a fegyverek.

Sokan választják a géppisztolyt első fegyvernek

Az, hogy melyik és milyen fegyver lesz az igazi, sok tényezőtől függ. A harci stílustól, az adott tereptől és persze a felhasználó szerepétől is. Az Airsoftplaza.hu géppisztolyok kínálatában könnyedén megtalálhatjuk azt a fegyvert, amit “közelharcra”, szűk helyekre, kisebb távolságokra és épületekbe lehet használni. Könnyűek, mobilisak és gyorsan lehet velük “hatástalanítani” az ellenfeleket.

Az egyik legnépszerűbb választás az AKS-74U airsoft replika, ami egy Airsoft Elektromos Fegyver. Az AKS-74U szovjet gépkarabélyról másolták. A replika hűen másolja az eredetit minden részletében, ideértve a rövid és kompakt vázat, a szintetikus markolatot és a tárát is. Ezzel valósághű airsoft játékot biztosít a felhasználó számára.

A meghajtása akkumulátorral történik. Az elsütőbillentyű meghúzásával lehet lövéseket leadni. Tűzváltásra is képes a replika: safe, egyes, valamint automata tüzelési mód is választható.

Fém és műanyag alkatrészekből készült az AKS-74U, a külső burkolata, valamint a súlyozott alkatrészek vannak fémből, a markolat fa, a tár pedig műanyag. Ez is hozzájárul a replika tartósságához, valamint a valósághű kialakításhoz.

A hatótávolsága 40-45 méter, de ez több is lehet attól függően, hogy a cső és a belső részek hossza milyen. A gyári tárba 500 BB fér, de ez 50 és 600 között variálható. Különböző kiegészítőkkel teljesen testre szabható.

Egy kultikus választás: az MP5A4

Ha valaki azt mondja, hogy SMG, akkor az esetek többségében ez a fegyver fog eszébe jutni. Az 1960-as években a Német Szövetségi Köztársaság fejlesztette ki a 9 mm-es géppisztoly-családot. Több típuscsaládja is létezik, amelyeket ráadásul Magyarországon is alkalmazzák.

Természetesen airsoft replika formájában is elérhető, ami minden részletében megegyezik az eredetivel. Közkedvelt “első fegyvernek” számít a felhasználók körében az “eredeti” népszerűsége miatt.

Más német SMG is elérhető

Az MP5 mellett ott van egy kisebb, mobilisabb változat is, az MP7, ami szintén német gyártmányú és a 2000-es évek elején fejlesztették ki. A tervezés során a hatékonyság, a könnyű és kompakt kialakítás volt a cél, aminek maximálisan megfelel ez a fegyver. Zárt területeken is könnyedén lehet használni, akár járművekben vagy épületekben is. A tűzgyorsasága kiváló, így kisebb távolságra az egyik legjobb választásnak számít. A “valódi” MP7-et egyaránt használják rendvédelmi és katonai feladatokra is.

Tapasztalt airosoftozóknak is ideális lehet, ha valami újdonságot szeretnének kipróbálni.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo