fbpx

Akkor most tegyünk fel egy hajpakolást festett hajra

Igen, irány a fürdő, hajmosás, majd tegyél fel egy hajpakolást festett hajra – amennyiben valóban festett a hajad. Ameddig ezt a cikket elolvasod, pont lejár a pakolás hatóideje. Hogy ne öncélú fecsegés legyen ez a tájékoztató, megtudhatod, honnan ered a hajfestés, mi történik a hajjal a festés során, illetve mit kell tenned, ha meg akarod őrizni az új szín frissességét.

Sok mindennel nyilván tisztában vagy, hiszen ha jó a fodrászod, elmondott néhány dolgot erről a korántsem könnyű eljárásról. A festés ugyanis nehéz eljárás, jól kell csinálni, máskülönben a haj károsodhat, nem beszélve a fejbőr irritációjáról.

A kémiai eljárás során a fodrász olyan anyagokat használ, amelyek kioldják a saját színpigmenteket, majd azok helyére bezárja a mesterséges színeket. Tudni kell a keverési arányokat, a hajnak megfelelő erősséget, amivel dolgozhat, illetve ismernie kell az eredeti haj állapotát.

Egy ápolt, egészséges hajat jobb alávetni az eljárásnak, mint egy töredezett, sprőd frizurát, hiszen egészséges hajszálak esetén egyenletes, szép eredményt kapunk. Az sem mindegy, milyen lesz a színváltás: fekete, sötétbarna hajból nem lehet azonnal szőke, a vörös pigmenteket pedig szinte lehetetlen felülírni.

A hajfestés eredete

Már az ókorban vágytak rá (elsősorban) a nők, hogy megváltoztassák a hajszínüket. Egyiptomban szinte mindenkinek kreolosabb bőre, sötét, fekete haja volt, ezért leginkább vörösre vágytak. A görög istenek leginkább szőkék és vörösek voltak, így nem vitás, hogy a halandók is hasonló hajszínben gondolkodtak. A középkorban aztán az egyház megpróbálta befolyásolni a szépségipart, hiszen rendeletben tiltotta a hajszín megváltoztatását.
Ez persze nem fogott ki a korabeli népeken, sőt, később a kurtizánoknak kimondottan a vörös haj lett a név- és védjegyük. Az 1800-as évekre visszatért mindenki az eredeti hajszínéhez, lassan letették a rizsporos parókákat is.

Hollywood aztán felemelte a szőkeséget, hiszen jött Marilyn Monroe, az ikon, a szőke ciklon. És az összes többi filmsztár, akik többnyire szőkén tündököltek a rivaldafényben. Ma azonban a szivárvány minden színében pompáznak a frizurák. A kék, lila, bordó árnyalatok régóta nem a punk szubkultúra részei, hanem egy szürke hétköznapon is szembe jönnek az utcán diáklányok fején. Akárcsak a nemrég divatba jött hamvas, szürke árnyalatok. A még nem őszülő harmincas nők órákat töltenek a fodrásznál emiatt.

Hajpakolás festett hajra

Ha te is órákat ültél a fodrásznál, megérdemled, hogy megőrizd a hajad színének üdeségét. Ezt a legjobban a Hair-Line webáruházban kapható termékekkel teheted. A festett hajra való pakolásaik zseniálisak, élettel töltik meg a hajszínt, ellenállnak a mosásnak, így hetekig tündökölhetsz. Ha pedig már kopik a szín, nyugodtan használd otthon a pigmenteket, amelyek felfrissítik a színeket.

Most pedig lemoshatod a pakolást, már biztosan felszívódtak a hasznos, tápláló anyagok. Óvatosan szárítsd meg a hajad – és mehetsz is!

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo