fbpx

Akkor ez most tégla vagy kő? Ez a Barabás Téglakő!

A Barabás Téglakő mára igen komoly nevet szerzett magának a piacon, ami nem véletlen. Egy igazán univerzális alapanyagról van szó, melyet alapvetően térburkolóként alkalmaznak, de számos egyéb módon is bevethető. Nézzük meg, hogy mi fán terem a téglakő, és hol lehet alkalmazni.

Mi is valójában a Barabás Téglakő?

Gyakorlatilag egy beton térkő, ami antik hatású téglaként jelenik meg előttünk. Alapanyaga a természetes kvarc, melyet cementtel tovább erősítenek, és színanyagot is használva érik el a végleges kinézetet. Hat különböző színárnyalatban is kapható, melyek egytől-egyig antik hatással vértezik fel ezeket a térköveket. Épp ennek a megjelenésének köszönhetően nem csak egy vízszintesen lerakható térkőként tekintenek rá, hanem függőlegesen is alkalmazzák.

Hol és mire használható?

Mint említettem, nem csak sima térburkolati elemként tekintenek a téglakőre, de természetesen erre is szokták használni. Ha már itt tartunk, akkor kerti utak építésére, járdákhoz vagy teraszok megalapozásához is kiváló választás. Emellett dísztereken is nagyon jól mutat, valamint lakóövezeti utak alapanyagának is kiváló, legalábbis a 8 cm-es változata. Ha Ön olyan helyre szeretné letenni, ahol nagy a járműforgalom, akkor azt is megteheti. De arra figyeljen, hogy ez esetben válassza a legvastagabbat, a 8 cm-eset.

Mindemellett kerítések, pillérek és oszlopok kedvelt alapanyaga is. Ha szeretne egy igazán antik hatású kerítést, ennél jobb megoldást aligha találhat. Ahogy elöl a bejáratnál, úgy hátul az udvaron vagy a kertben is megállja a helyét. Így különböző kerti építményekhez, padokhoz, kerti lépcsőkhöz, díszkutakhoz, grillezőkhöz, szalonnasütőkhöz is remek választás. Meg tudja alapozni az udvar, illetve a kert hangulatát, ezért is alkalmazzák olyan sokan ezeken a helyeken is.

Igazán strapabíró

Ez a minőségi térkő extrém mértékben kopásálló és nagy teherbírású. Emellett tökéletesen fagyálló is, meg sem kottyan számára a -20 fok alatti hőmérséklet. Ha ezt választja, egy életre választ, ugyanis nem valószínű, hogy a közeljövőben bármilyen gond is lenne vele. 

Ha térkőként használja, erre figyeljen

Ha valóban strapabíró térkőburkolatot szeretne, akkor használnia kell valamilyen fajta kerti. Ebből kétfajta is létezik. Az egyik a látható, klasszikus kerti szegély. Míg a másik egy “láthatatlan” és könnyebben beépíthető változat, a Steinfix kerti szegély. Ha könnyebb lerakást és sokkal nagyobb teherbírást szeretne a téglakövek elmozdulása nélkül, akkor ez utóbbit válassza.

A Steinfix kerti szegély egy forradalmian új szegélytípus, mely során rögzítőszegek segítségével kerül rögzítésre az alsóbb rétegekhez a szegély. Amennyiben nagyobb teherbírást szeretne, vagy csak garantálni szeretné, hogy nem mozdulnak el a darabok, válassza ezt a típust. Higgye el, nem fogja megbánni, mert sok időt és energiát fog megspórolni ezzel a kerti szegéllyel.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo