fbpx

A vastagabb jobb! Hőszigetelésből is!

A vastagabb a legtöbbször jobb. Például pénztárcából feltétlenül, de mondjuk derékból már nem igazán. Viszont hőszigetelésből feltétlenül! Miért? Egészen egyszerű a válasz: a vastagabb szigetelés többet spórol, viszont nem kerül annyival többe, mint amennyivel többet ér.

A külföld előttünk jár

Ma Magyarországon az 5-6 centiméteres hőszigetelő rendszer kialakítása az elterjedt. Viszont külföldön számtalan országban ennél sokkal magasabb értékek jellemzők. Azt gondolná, hogy azért, mert sokkal extrémebb az időjárás? Ausztriában 9 centiméter, Szlovákiában pedig 10 centiméter az előírt legkisebb vastagsága a homlokzati hőszigetelésnek, pedig ugyanazon az éghajlaton élnek, mint mi.

Miért érdemes követnünk őket?

Nem azért, mert külföldön mindent jobban tudnak! Hanem azért, mert a vastagabb hőszigeteléssel mi magunk is jobban járunk. Persze az energia megtakarítása mindenféleképpen hasznos. Hasznos a környezetnek, hasznos a pénztárcánknak is. Ebben az értelemben egy vékonyabb hőszigetelés kialakítása is kimutatható előnyökkel jár.

Viszont a vastagabb hőszigetelés még hatásosabban óv meg minket a hőveszteségtől. Ez azt jelenti, hogy a falakon és természetesen a többi területen, felületen keresztül is a vastagabb szigetelésnek köszönhetően kevesebb hőt fogunk elveszíteni, mint egy vékony hőszigeteléssel.

De hát a vastagabb hőszigetelés drágább!

Ez természetesen igaz. Hiszen a vastagabb hőszigetelő lapok magasabb áron vásárolhatóak meg. Viszont nem olyan sokkal drágábbak, mint amennyivel többet spórolnak nekünk. Miért? Mert a hőszigetelő rendszerben nem kell minden anyagból emiatt többet vásárolni, s a munkadíj sem lesz magasabb. Az árban az egyetlen különbséget az fogja jelenteni, hogy mennyivel kerülnek több pénzbe a vastagabb lapok.

Többet takarítunk meg vastagabb hőszigeteléssel?

A vastagabb hőszigetelés többlet megtakarítást eredményez, így több pénzt spórolhatunk vele. Az a többletköltség, amelyre a vastagabb szigetelés miatt volt szükségünk, igen rövid idő alatt, már 3-4 év alatt megtérül, miközben a hőszigetelő rendszerrel ennél sokkal hosszabb távra, 25-30 évre, vagy még tovább tervezünk. Így egyáltalán nem mindegy, hogy a megtérülés utáni években mekkora összeget spórol nekünk a rendszer havonta, illetve évente.

Ha spórolni szeretne, annak van jobb módja is, mint a szigetelés vastagságából való lefaragás: a Hozo hőszigetelés webáruház akciói között kiváló ajánlatok várják!

Gyakran mondják, hogy nincs annál drágább, mint a kétszer végzett munka. S valóban: ha újra kell csinálni az egész rendszert, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, akkor sokkal rosszabb helyzetben találjuk magunkat, mintha neki se álltunk volna az egésznek. Érdemes inkább eleve a magas minőség, a hosszú élettartam és a megfelelő anyagokon felül a hőszigetelés vastagságára kiemelt figyelmet fordítani, s olyan hőszigetelést kivitelezni, amellyel később is elégedettek leszünk.

(Támogatott tartalom)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo