fbpx

A stresszcsökkentés egyik hatékony módja – nem csak a sport létezik!

Mikor valaki arról számol be, hogy feszültnek érzi magát, mi az első, amit javasolunk ez ellen? A leggyakoribb válasz, hogy sportoljon rendszeresen! Igen ám, viszont nemcsak a testmozgás lehet hatékony eszköze a stresszlevezetésnek, hanem a társasjáték is.

Társasjátékok a család minden tagjának

Sajnos viszonylag gyakran megesik, hogy a hétköznapok kihívásai úrrá lesznek rajtunk, ezek hatására pedig stresszesnek érezzük magunkat. Ez a jelenség már a gyerekeket is érintheti. Annak érdekében, hogy megelőzzük, hogy ez a negatív hangulat kerekedjen felül, érdemes olyan feszültségoldó tevékenységekhez folyamodni, mint például a társasjáték. A Gyerekfejlesztő honlapján számtalan izgalmas társasjáték lelhető fel, melyek remek kikapcsolódást nyújtanak az egész család számára.

Ezek a játékok már időtlen idők óta jelen vannak életünkben, és mindig is a közösségi élmény és szórakozás megteremtésének kiemelt eszközeként tekinthettünk rájuk. A játék varázsa segít az ellazulásban, a szabályok követése, egy új világ megismerése elterelheti a bántó gondolatainkat.

Akár gyerekként, akár felnőttként csöppenünk bele a játékba, garantáltan mentesülhetünk a stresszérzet alól. A nevetéssel töltött örömteli, közös percek hatékonyan oldják fel a bennünk lévő feszültséget.

A társasjáték pozitív hatásai

Azonfelül, hogy a társasjáték egyfajta pihenést jelent az elmének, egyéb területeket is pozitívan befolyásol. Meg kell említeni a kognitív készségek fejlesztését, mely a döntéshozatal, a problémamegoldás és a kritikus gondolkodás erősítését célozza meg.

Ez olyan szempontból is áldásos, hogy ha a gyermek legközelebb stresszes szituációban találja magát, lehet, hogy pont a játék során szerzett tapasztalatok és gyakorlatok segítik majd abban, hogy könnyebben kezelje a felmerülő problémát.

Emellett a kommunikációs készségek, önkifejezés, teherbírás, kontrollálás, motorikus képességek is előtérbe kerülhetnek a társasjátékok alkalmával. Ez az elfoglaltság az egyik legjobb módja a fejlődésnek, s mindezt tehetjük úgy, hogy a szeretteink körében, jó hangulatban töltjük el az időt. A játék lehetőséget teremt arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapok monotonitásából, szociális interakcióban legyen részünk, vagy akár mozogjunk is.

A legkedveltebb kiadások

Ha igazi lazaságra vágyunk, érdemes könnyedebb hangvételű társasjátékokat választani. Az olyan klasszikusok, mint a Pingvincsúszda vagy a Nyúlpiknik, mosolyt csalnak minden résztvevő arcára. Amennyiben egy kis egészséges versengés is belefér, a Kocka Párbaj vagy a Sárkányok Pokla tuti befutó.

A hangulatot leginkább úgy tudjuk felpörgetni, ha felkelünk a játékasztal mellől. A jól bevált Activity vagy a családi kedvenc Twister gondoskodik arról, hogy az elménk mellett a testünket is átmozgassuk!

Ezek a társasjátékok bármely korosztály számára ideálisak, hiszen mindenki megtapasztalhatja bennük a kikapcsolódás örömét, és búcsút inthet a stressznek. Társasjátékra fel!

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo