fbpx

A reggeli legyen tápláló, és jól indul a nap

Egészségünk megtartása miatt fontos, hogy helyesen étkezzünk és az életkorunknak megfelelő testmozgást végezzünk rendszeresen. A jól összeállított változatos étrend rendkívül fontos az egészséges élet szempontjából, és mindennek egyik legfontosabb eleme az, hogy mit eszünk reggelire.

Minden korban mindenkor reggelizzünk rendesen

Attól függetlenül, hogy mennyi idősek vagyunk, nagyon fontos, hogy megfelelően reggelizzünk, ugyanis ez a nap első étkezése, amikor lehetőségünk van pótolni az éjjel felhasznált energiát. Ha ezt már a reggeli órákban pótoljuk a reggeli elfogyasztásával, azzal nagymértékben hozzájárulunk az anyagcsere-folyamatok és a megfelelő agyműködés biztosításához.

Természetesen az felhasználható energia bevitelére az egész nap folyamán szükség van, azonban az napszakonként is eltérhet, hogy milyen tápanyagokra van szükségünk. A reggeli összállításánál érdemes arra tekintettel lenni, hogy olyan ételeket válasszunk, ami hosszan tartó energiát képes biztosítani számunkra.

Fontos, hogy a reggeli étkezésre hangsúlyt fektessünk, és lehetőség szerint ne hagyjuk ki, bármennyi idősek is vagyunk. Érdekes, hogy a reggeli étkezés nélküli napkezdet sokszor a gyerekek, fiatalok és az idősebbek esetében fordul elő, pedig az ő esetükben különösen figyelni kellene arra, hogy ez az étkezés ne maradjon el. A hiányos táplálkozásnak lehetnek olyan negatív hatásai, amik fizikai és pszichés problémát is okozhatnak, így például reggeli nélkül nehezebb koncentrálni, de a figyelemben és a memóriában is zavarok keletkezhetnek.

Milyen ételeket érdemes reggelire fogyasztani?

Vannak, akik nagyon gyorsan szeretnének túljutni a reggeli étkezésen, vagy esetleg nincs idejük erre a napi program megkezdése előtt. Bármilyen teendőnk is van reggel, fontos, hogy figyeljünk arra, hogy alacsony glikémiás indexű, összetett szénhidrátokban és rostokban gazdag ételeket fogyasszunk kiemelten. Erre azért van szükség, hogy az esetleges vércukorszint-ingadozást megelőzze és elkerülje az ember.A teljes kiőrlésű, barna vagy rozslisztből készült – esetleg magokkal kevert pékáru, zöldségek, gyümölcsök, a rendkívül laktató müzli vagy gabonapehely mind kiváló választás a reggeli étkezésre, ugyanis ezek az ételek egyértelműen javítják az emésztést, és segítenek beindítani az éjjeli pihenés alatt lelassult anyagcsere-folyamatokat. Ha esetleg szeretnél a reggelidhez ezek közül az egészséges, ámde egyszerűen elkészíthető ételek közül beszerezni valamit, látogass el a NapiBio.hu oldalára, hogy megtekintsd a széles kínálatukat.

A folyadékpótlásra egész nap szüksége van az embernek, azonban nem mindegy, hogy milyen itallal kezdi a napot. A reggeli folyadékbevitel esetében szintén arra szükséges figyelni, hogy az inkább tartalmas legyen, mint kalóriadús vagy cukros. A felsorolt pár fontos pont betartásával sokat tehetünk az egészségünkért, ezért figyeljünk oda, és adjuk meg a kellő hangsúlyt a reggeli étkezéseknek.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo