fbpx

A munkavédelmi kesztyű jó társ a bringaműhelyben

A bringásoknak leginkább a biciklis kesztyű jut eszükbe a kézvédelem kapcsán, ám nemcsak az út során, de a szerelő műhelyben is ügyelni kell a biztonságra – ehhez pedig jól jönnek a munkavédelmi kesztyűk. Bicikliszervizben szinte kötelező gondoskodni a megfelelő munkavédelmi kesztyűkről, de mindenki másnak is ajánlott a használatuk, aki szívesen bütyköli otthon kedvenc kétkerekűjét. Cikkünkből megismerheted a leghasznosabb munkavédelmi kesztyűket.

Miért fontos a kézvédelem szerelés közben?

Egy bicikliműhelyben megannyi veszélyforrás vesz körül nap mint nap: megvágod, megsebzed magad, becsíped az ujjad, stb. Az ilyen sérülések már önmagukban is kellemetlenek, de a munkád is hátráltatják, sőt, a másnapi biciklizés élményéből is rengeteget elvesznek, ha nem tudod megfelelően fogni a kormányt.

Mindig ügyelj rá ezért, hogy a megfelelő munkavédelmi kesztyűk a közeledben legyenek! Egy vágásbiztos kesztyű már rengeteg sérüléstől óvhat meg szerelés során, de egy pár univerzális kesztyű beszerzése is hasznodra fog válni.

Hogyan válassz a munkavédelmi kesztyűk közül?

A megfelelő munkavédelmi kesztyűk kiválasztását mindig az adott munkafolyamattól tedd függővé! Magas hővel való munkához válassz hővédő kesztyűt, éles szerszámok használatához a vágásbiztos kesztyű a megfelelő, veszélyes anyagokkal való érintkezéskor pedig mindig viselj vegyvédelmi kesztyűt!

Érdemes körülnézned a különböző anyagú munkavédelmi kesztyűk között is: a leggyakoribbak a pamut, kötött, műanyag, valamint bőr kesztyű. Kialakításban is vannak különbségek, számos bőr kesztyű például a tenyérrészén megerősített, párnázott anyagú a maximális kézvédelem érdekében.

Az otthoni bringakarbantartásnál is óvd kezeid!

Igazi biciklirajongó lévén Te is biztosan rendszeresen gondot fordítasz a tisztításra, karbantartásra. Eközben talán fel sem merülne benned, de bőröd megannyi veszélyes anyaggal érintkezik, amik irritációt okozhatnak. Egy pár univerzális kesztyű megoldja a problémát, és máris úgy gondoskodhatsz kedvenc kétkerekűdről, hogy közben bőröd épségét sem kockáztatod.

Az eldobható latex vagy nitril kesztyűk jó szolgálatot tesznek, de attól nem védenek, hogy megvágd magad vagy felsértsd a bőröd. A már említett vágásbiztos kesztyű tehát az otthoni bringaszerelésnél is jól jöhet. Ha szívesen bütykölöd magad a biciklid, mindenképp szerezz be egy ilyet is!

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo