fbpx

A legfontosabb tudnivalók szekrények vásárlásáról

Szekrény. Ami elsőre eszünkbe jut, valószínűleg egy fából készült darab, amely kiválóan alkalmas tárolásra. Legyen szó a mindennap használt ruháinkról, a régi, félig-meddig elfeledett karácsonyi díszekről, a gyerekjátékokról, amiket régen kölcsön kaptunk és már évek óta feladtuk, hogy visszaadjuk őket. De a szekrények szerencsére nem csak funkcionálisak, praktikus bútordarabok, hanem stílusosak is lehetnek, és tökéletesen illhetnek a lakásunkba vagy házunkba.
Melyek a szekrények legfőbb stílusirányzatai?

Akik szerint az ún. rejtett tárolás nem elengedhetetlen, sőt, szívesen néznek rá saját tárolóbútoraikra, és / vagy szívesen mutatják meg ezeket vendégeiknek, a szekrény lehet a nappali bútorok egyik része is.

De függetlenül is állhat egy vagy több elegáns zárt szekrény is. Léteznek organikus formatervezésű skandináv szekrények, amelyek szuperül mutatnak egy természetes hatású, sőt, egy eklektikus nappali szobában is. De ha komolyan gondoljuk a skandináv jellegű otthon berendezését, akkor mindenképp ügyeljünk a zsúfoltság elkerülésére.

A letisztultság a skandináv otthonokra különösen jellemző, de semmilyen más lakás vagy ház nem mutat jól túlzsúfoltan. A minimál stílus is elsősorban a zárt szekrényeket pártolja, amelyek a tárolás mellett dekorációs célokat is jól szolgálnak elegáns egyszerűségükkel. Hasonló elvet találunk a modern szekrényeknél is, az azonban igaz, hogy itt már szélesebb választékot találunk az anyagok és színek terén.

Mire van még szükség a szekrények mellett a tökéletes összhatásért?

Azonban mind a minimál, mind a modern szekrényekre igaz, hogy térbeli elrendezésük nem pártol egy teljesen zárt szekrénysort. Érdemes elgondolkodni egy TV állványon, egy-egy vagy akár több lebegőpolcon, az összhatás érdekében. Hiszen sokunk számára kellemes érzés a fegyelmezett, néha szögletes sort megtörni valami könnyedebbel. Így a stílusok összessége igazi eleganciát kölcsönözhet otthonunknak.

A Homelux webáruház kínálatában rengeteg különböző szekrényt találunk. A honlapon jelenleg 173 különböző terméket találunk ebben a kategóriában. A Homelux csapata a házhoz szállításban és a beszerelésben is tud segíteni.

Mi a szekrények hat fő típusa?

  1. Könyveinket tárolhatjuk polcokon vagy polcos szekrényen is, de
  2. megfelelő megoldás lehet a könyves szekrény is.
  3. Ha semmit vagy nem mindent akarunk elrejteni, érdemes elgondolkodnunk egy üveges vitrinen.
  4. Ha valamit inkább feljebb tennénk, hogy például a kisebb gyerekek ne érjék el, jó megoldás a fali szekrény.
  5. Ha az ingeket bent szeretnénk tárolni valahol, de egy gardróbszekrény túl nagy, akkor az akasztós szekrény lehet a szerencsés választottunk.
  6. Ha pedig a fentebb említettekből mindre vagy majdnem mindre szükségünk lesz (érdemes hosszú évekre előre gondolkodni!), akkor egy kombinált szekrény elégítheti ki minden igényünket.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo