fbpx

A legfontosabb tudnivalók az implantátumokról

A fogászati implantátumok tökéletes megoldást nyújtanak, ha a páciens elvesztett fogait szeretné pótolni. Az egyre népszerűbb beavatkozás nagyban hozzájárul az életminőség javulásához, hiszen tartós és esztétikus megoldást nyújt. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat az implantátumokkal kapcsolatban, hogy megtudja, mire számítson, ha fogbeültetésre készül.


Az implantátum három része

Az implantátum egy olyan beépített idegen anyag, ami képes átvenni a hiányzó tag feladatát. A fogimplantátumok küllemben is teljesen is illeszkednek a fogsorhoz, így egy külső szemlélő számára abszolút észrevehetetlenek. A Budapest Dental fogbeültetés eljárása során titán csavart helyeznek el csontba, mert ez az erősségén túlmenően bizonyítottan biokompatibilis anyag. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy kedvezően reagál rá a csontszövet, így a csontsejtek hozzánőnek a fog gyökerét helyettesítő csavarhoz.

Az implantátumot három egység alkotja. A titán csavar testesíti meg a fog gyökerét, ezért ezt a csontba ültetik. Erre csavarral rögzítik a felépítményt, amit majd a korona fed. A koronát szintén csavarozással vagy ragasztással erősítik a felépítményhez.

Mikor javasolt a fogbeültetés?

A sorvégi foghiányt tipikusan fogbeültetéssel lehet orvosolni, hiszen ilyenkor nincs lehetőség hídépítésre. Akkor is jó választás, ha sorközi foghiány szomszédos fogai egészségesek és nem szeretné őket lecsiszoltatni. Továbbá, ha szeretné elkerülni, hogy az eltávolított fog helyén a fogmedercsont tönkremenjen.

Az implantátumok segítségével a kivehető műfogsorok is rögzíthetők. Plusz stabilitást adnak a protézisnek, ami ugyanúgy mobil marad, azonban arra is van lehetőség, hogy az egész fogsor csavarral rögzített legyen. Ilyenkor a páciens nem tudja kivenni a protézist, a fogorvos távolítja el és végzi el tisztítást évente egy alkalommal.

Speciális ápolás

A fogbeültetés eljárás akkor lehet valóban élethosszig tartó, ha az implantátum ápolására nagy gondot fordítunk és negyed- vagy maximum félévente ellátogatunk kontroll vizsgálatra. A fogkövet javasolt a biofilm terápiás komplex kezeléssel eltávolítani.

Felléphet gyulladás, ami az íny színének a megváltozásával és fájdalommal járhat, ilyenkor haladéktalanul keresse fel fogorvosát, mert több ok is állhat a hátterében: lehet, hogy csak egy erős terhelés, de ha a nem kielégítő fogápolás vagy egy bakteriális fertőzés az ok, akkor minél hamarabb meg kell kezdeni a célzott kezelést.

A titán erejével masszív, tartós, a korona formázhatóságával az igazi fogaihoz megszólalásig hasonló implantátumokra tehet szert. Jelentkezzen be a Budapest Dental rendelőbe konzultációra, ahol alapos állapotfelmérés után pontos tájékoztatást kap az ön esetében elérhető lehetőségekről.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo