fbpx

A kézmosás és kézfertőtlenítés szerepe napjainkban

Ha korábban néha el is hanyagoltuk a kézmosást, most a Covid-19 járvány felhívta a figyelmünket fontosságára. A higiénikus kéztisztítás nagyon fontos, s ennek alternatívájaként jelent meg a kézfertőtlenítés is.

A két módszer közötti választást általában az határozza meg, hogy éppen van-e folyóvíz vagy nincs. A következő pár sorban a higiéniai folyamat fenntartásához szükséges tevékenységekről olvashatsz, és elhoztunk néhány ezekhez kapcsolódó kiegészítőt is!

Mit kell tudni az alkoholos kézfertőtlenítésről?

Előfordul, hogy nem vagyunk vízközelben, ilyenkor más alternatívát kell keresnünk a kéz tisztításához. Az alkoholos kézfertőtlenítés jöhet szóba.

Ennek egyetlen hátránya, hogy sokkal kisebb hatékonysággal távolítja el a szennyeződéseket, mint a szappannal történő kézmosás. Előnye viszont az, hogy bármikor és bárhol fertőtleníthetjük a kezünket.

Ügyelj a helyes kézfertőtlenítésre és arra, hogy megfelelő hatóanyagú fertőtlenítőt használj!

Mivel mossunk kezet? 

Ha meg tudod oldani, akkor a kézmosást válaszd a fertőtlenítéssel szemben, mivel ez kevésbé szárítja a bőrödet. Ez nem csak a vírusokat pusztítja el, de a szennyeződések is könnyen eltávolíthatók. Természetesen nem árt ügyelni, a helyes kézmosás lépéseinek betartására sem!

A higiénikus kézmosás alapfeltétele azonban a fertőtlenítő hatású folyékony szappan. A szilárd szappan használata azért sem ajánlott, mert hosszú távon elszaporodhatnak környezetében a baktériumok, s ezt kézmosás közben a kezünkbe dörzsölhetjük.

Ezért is olyan fontos például, hogy hasznos kiegészítők segítségét vegyük igénybe. A Designmarket érintésmentes szappanadagolói megteremtik a maximálisan higiénikus környezetet.

Kézmosás, kézmosás, kézmosás – nap mint nap

Biztosan felmerült benned a kérdés, hogy miért ilyen fontos a kézmosás a mindennapok során. Azért, mert számtalan tárgyat megfogsz, számtalan felülettel érintkezel, amelyekkel sokan mások is találkoztak.

Ha nem figyelsz oda a rendszeres kézmosásra, akkor bizony sokkal nagyobb az esélye az esetleges megbetegedéseknek. Elég csak felülni egy buszra, megfogni a kapaszkodót vagy éppen kinyitni egy forgalmas üzlet ajtaját. Ilyen esetekben egyből több száz emberrel érintkezünk, s erre akkor még csak nem is gondolunk. A kezed, majd a szervezeted így könnyen szennyeződik, megtelik baktériumokkal.

Mit tehetünk mi?

Amennyiben odafigyelsz a rendszeres kéztisztításra, akkor biztos lehetsz abban, hogy hozzájárulsz a kockázatok csökkentéséhez. Így megóvhatod a saját, de tulajdonképpen a környezeted egészségét is.

A Designmarket szakemberei segítenek neked abban, hogy valamennyi higiéniai kiegészítőt megtalálj, ami az egészséges életkörülmények kialakításához szükséges! Ráadásul a webáruházból kényelmesen, otthonról, érintésmentesen rendelhetsz!

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo