fbpx

A fafelületek ápolása speciális termékekkel egyszerűen megoldható

Már javában tart a tavasz, zöldbe borult a környezetünk, a napi átlaghőmérséklet folyamatosan növekszik, a napsütéses órák száma is csak több lesz. Ez azt jelenti, hogy egyre több időt tölthetünk a szabadban, vége a hideg éjszakáknak, fagyos reggeleknek. Ideje felkészülni a nyári kánikulára is.

Mit érdemes használni?

Az autofestekszeged.hu fafestékek kínálatában többféle termékkel is találkozhatunk, amelyek másképp védik az egyes felületeket. Az egyik legnépszerűbb választásnak a vastaglazúr bizonyul. Miért érdemes ezt használni? Mert képes mélyen behatolni a fa pórusaiba, ezzel erős és tartós védelmet ad. Eltérő színárnyalatok közül lehet választani, amivel lehetővé tehetjük a személy szabott megjelenést is. A vastaglazúr előnyei közé tartozik az is, hogy hatékonyan ellenáll az UV-sugárzásnak, a karcoknak és a kopásnak is, amivel hosszú távon megőrzi a fa eredeti szépségét és fényét.

Elérhető belőle vízbázisú változat is, ami kiváló minőségű megoldást kínál a színtartósság érdekében. Kültéri felületekre tökéletes választás, nyugodtan felvihetjük fából készült bútorok, kerítések, teraszok és más kerti elemek felületére. Két fő előnye van: magas fokú védelmet ad a külső környezeti hatásokkal szemben, mint amilyen az eső, a nedvesség és az UV-sugárzás. A második pedig, hogy visszaadja a fa eredeti szépségét hosszú távon is.

A másik népszerű választás a vékonylazúr, ami szintén rendkívül tartós, áttetsző, így a fa természetességét is megőrzi. Többféle színben, árnyalatban elérhető, hogy megtaláljuk a környezethez legjobban illeszkedő változatot. A vékonylazúr is ugyanúgy képes védelmet nyújtani az időjárási viszontagságok ellen, megakadályozza a nedvesség bejutását a fába, valamint az egész szerkezet élettartamát meghosszabbítja.

A teraszra is megtalálhatjuk a speciális megoldást

Ez pedig az úgynevezett teraszlazúrral érhető el. Ezt kifejezetten olyan felületekre tervezték, amelyek különleges védelmet és ellenállást igényelnek. A terasz mindig nagy igénybevételnek van kitéve, ezért is kell a fát védeni a nedvességgel és a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben. Találhatunk köztük vizesbázisú változatot is, ami még az UV-sugarakat is képes hatékonyan elnyelni. Nagyon könnyű felhordani, egyenletes és szép felületet fog biztosítani.

Mindenképpen szükség van védelemre

A választás során figyelembe kell venni az adott fafelület egyedi tulajdonságait. Például, ha különböző hőmérsékleten nagymértékben változik a mérete, akkor vastaglazúr helyett sokkal hatékonyabb választás lesz a vékonylazúr. Előbbi ugyanis kevésbé rugalmas, könnyedén megrepedezhet, ami miatt a fa védelme is csökkenni fog. Teraszra mindenképpen teraszlazúrt használjunk, mivel azt kifejezetten erre a területre tervezték, és a nagy igénybevételnek is hatékonyan ellenáll.

(X) Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo