fbpx

Winnetou nyomában: interjú Horváth Ferenccel – előzetes

Wini a hazai dirt jumpos szcéna egyik meghatározó alakja, aki 4X-os eredményei után a dirt-ben is kezd teret hódítani magának. A tavalyi év nagyon erősre sikerült számára, sok versenyen ért el szép eredményeket, többek között sikerült több külföldi versenyen is részt vennie. Ezúttal erről is mesélt nekünk…

horferi_1

Emlékszem, amikor megismertelek talán a Kőkerék biciklis parkban (azóta sajnos csődbe ment) egy piros Magellanod volt, és Kovács „Koko” Istvánnal küldted. Akkor – ha jól tudom – legtöbbet a Bókay-kertbe jártál a BMX cross pályára. Most is jársz oda? Jelenleg melyek a kedvenc helyeid idehaza, kikkel együtt kerékpározol a legtöbbet?

Igen, szoktam még mindig járni a Bókay-kertbe, mindig kitalálok valami hülyeséget az öcsémmel és a barátaival. Nagyon szeretek Aranyhegyen és Patakhegyen bicózni, ez a 2 hely áll a legközelebb a szívemhez. Jó társaságban szeretek biciklizni, ezért azt szeretem, ha minél több embert lehet kicsalni egy trailselésre. Ha ki kell emelnem személyeket, akkor Szőke Zolit tudnám, ö sokszor felidegesített már egy 360-nal, az utóbbi időben pedig Patrinó bácsival (Zölei Patrik) gyakoroltam sokat, de Kótocz Dani visszatérésének is nagyon örülök.

Azon a nyáron a sima nyeregbeszorítós nullkezed nyűgözött le. Azóta viszont nem küldöd? Mi ennek az oka?

Letoltam a nyerget és megnőttem :). Nagyon szerettem azt a trükköt, de nem hiszem hogy valaha fogom csinálni kisbicóval.

horferi_2

Merevfarú géped van. Mely stílusokban szeretsz biciklizni, hol érzed magad a legjobban?

Dirtelni és trailselni szeretek leginkább, de a 4X is nagyon jó, meg a single trailek, mint amilyen például a leogangi freeride pálya. Nagyon szeretek ugratni, minél nagyobb, annál jobb.

A Campona Bike Parkos időszakban sokat bicikliztünk együtt, akkor tanultuk meg a 360-at, és versengtünk a jobb helyezésekért. Hogyan látod a mostani versenyeket? Ki/kik a legnagyobb ellenfeleid? Milyen trükkök kellenek ahhoz, hogy itthon valaki nyerjen?

Érdekes ez a mostani versenyzés Magyarországon, nem jó a bíráskodás, sokszor arcra megy a pontozás szerintem. Megesett már, hogy elment a kedvem a magyarországi versenyektől, de ha meg nem versenyzel, akkor meghal a szakág, mert akkor nem várhatod el, hogy többen szponzorálják a pályákat meg a jobb rendezvényeket. Most már sokkal színvonalasabbak a trükkök, és végre felbukkant az új generáció, akik nem félnek:). A mostani versenyeken már tudni kell a három nagy trükköt, sőt, akár kombózni is…

A Vienna Air Kingen szép eredményt elérő versenyzővel a teljes interjú magazinunk nemsokára megjelenő 2009. május-júniusi számában lesz olvasható Mucsi Balázs jóvoltából és Szász Norbert fotóival illusztrálva.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo