fbpx

Védőfelszerelések körképe – előzetes

Soron következő lapszámunk kerékpár tesztjeiben igyekeztünk az össztelós gépek kedvelőinek kedveskedni, amennyire a hazai viszonyok most engedték. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy a teljesség igénye nélkül ajánlunk Nektek pár védőfelszerelést és ruházati cikket, amik elengedhetetlen részei a kényelmes és biztonságos kerékpározásnak. Nagyjából fejtől lábig haladva igyekszünk felöltöztetni egy képzeletbeli bringást.

vedo_2

(…)

Végtag- és testprotektorok:

Amikor ilyen védőfelszereléseket választunk hatványozottan fontos, hogy körültekintően és türelmesen próbáljuk fel őket, a próba során hagyjuk magunkon jó pár percig, és mozogjunk bennük. Ha valahol nyom, horzsol, vagy lötyög a védő, akkor megkeseríti a bringázást, ahhoz pedig drága egy felsőtest védő pl., hogy bárhol is kényelmetlen legyen. Jó ötlet még kikérni minél több felhasználó véleményét, akiknél már előjöttek az esetleges hibák. Személy szerint ajánlom felsőtest védő dzseki alá valamilyen vékony aláöltözet használatát, mert a védők a bőrrel közvetlenül érintkezve, a nap végére irritálóak lehetnek. Fontos, hogy ne sima pamut póló, hanem poliészter legyen, ami elvezeti az izzadtságot. A lábszárvédők esetében a legbiztonságosabb az, amelyik az egész sípcsontot fedi, oldalt is- és a térd feletti részből is minél többet véd, hiába mennek a top riderek csak térdvédőben.

(…)

vedo_1

Magazinunk nemsokára megjelenő 2009. július-augusztusi számában Lcs jóvoltából 37 db sisak, szemüveg, végtag- és testprotektor, nadrág, póló és kesztyű kerül bemutatásra a bringázás keményebb szakágait művelők számára.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo