fbpx

PhotoSokk: Az öreg róka – előzetes

Ian Hylands, a legrégebbi és az egyik legkeresettebb kerékpáros területen tevékenykedő fotós a világon. Munkái a világ összes nagyobb magazinjában rendszeresen fellelhetők, emellett nagyobb kerékpáros cégeknek is dolgozik. Az idők során a Mountain Bike az élete részévé vált, erről és más dolgokról is mesél nekünk a következőkben.

Hylands_1

Névjegy:

Név: Ian Hylands
Kora:
41 éves
Nemzetiség:
amerikai és kanadai
Mióta fotózik:
a 80-as évek elejétől
Fontosabb megjelenések:
Red Bull, Fox Racing, Scott, Specialized, Evil Bikes, Cannondale, Oakley, Bell, Giro, SDG, E-Thirteen stb.

Hylands_2

(…)

– Szerinted, mi szükséges ahhoz, hogy valaki jó képeket készítsen, és elismertté váljon, mint fotós?

Sok időre és gyakorlásra van szükség, hogy elsajátítsuk a különböző technikákat. Nagyon sok diákomon látom, hogy értik az alapokat a fényképezésről, de nem szentelnek elég időt arra, hogy keresztülnézzenek a fényképezőgép keresőjén. Mindegyik képnek különbözőnek kellene látszania különböző objektíveken keresztül, és a fényről is többet kellene tanítani, ugyanúgy, ahogy a kompozícióról. Ezekre nem nehéz rájönni, csak akarni kell. Ha, nincs meg benned a kellő akarat és vágy, biztosan nem fogsz célba érni. Persze, vannak emberek, akik a természetüknél fogva kitűnnek ilyen téren, de valójában bárki meg tudja mindezt tanulni. Aztán van az üzleti oldala, ez is nehéz sok művész számára, de erről nem szeretnék beszélni.

Hylands_3

– Milyen felszerelést használsz?

– Meglehetősen változatos szettem van. Nikon vázakat szoktam használni, különböző vakurendszerekkel. Mostanában inkább kisebb vakukat használok, mert azt könnyebb cipelni, de megrendeléstől is függ, hogy mit viszek magammal. Rádiós vakukioldókból PW Multimaxot használok, és ezeket a MacBookPrommal együtt LowePro hátizsákokban szállítom. A képeim szerkesztéséhez Lightroomot használok, néha pedig Photoshopot.

(…)

A teljes cikket a Bikemag nemsokára megjelenő 2009. november-decemberi 100. jubileumi számában olvashatjátok el. A fotóssal Szász Norbert beszélgetett.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások