fbpx

Ébredés az Óriások földjén – előzetes

Különös kalandtúrára indult kora tavasszal az Adiridas csapat, élén az ismert freeriderek: Andrew Taylor, Phil Sundbaum, Joscha Forstreuter és Mads André Haugen. Kísérőjük most is Hans Rey, felesége Carmen, illetve a világhíres akciófotós Sven Martinhoz volt, a cél pedig egy dél-afrikai freeride szafari.

mash_1

Minden adott volt egy vérbeli bicajos kalandhoz: mesebeli táj, elefánt-, zsiráf-, antilop- és zebracsordák látványa, és nem utolsósorban számos veszélyes vadállat is keresztezte a bátor extrém kerékpárosok útját…

mash_2

„Srácok! Már megint defektem van!” – Hans ajkát még elhagyja egy-két nem túl választékos angol kifejezés, majd leszáll a bicajról. Ez ma már a harmadik. Joscha, Andrew, Mads és Phil lepihennek az árnyékban. A hőmérő higanyszála 42 fokot mutat – ha teheti, mindenki azonnal menekül a nap sugarai elöl. Túravezetőjük, Joe, leemeli hátáról a puskát, majd a közelben lévő bozótot pásztázza. Mozgást észlelt, kezével csendre inti a társaságot. Egy távolabb elterülő bozótdzsungelre mutat. Pár másodperccel később néhány elefánt feje bukkan elő a növényzet felett. A tekintélyt parancsoló, nagytestű állatok egy kisebb csordája fenséges léptekkel vonul tovább nyugat felé. A srácok lélegzetvisszafojtva nézik a páratlan látványt. „Honnan tudtad, hogy ott vannak?” – kérdezi suttogva Joscha. A túravezető vadőr csak ennyit válaszol: „Megérzem a jelenlétüket.” Phil halkan megszólal: „Talán még más állat is rejtőzhet ott. Szerintem az egész vadon minket figyel!”

mash_3

Hans megjavította a defektet, és dupla adag zöld maszlagot töltött a belsőbe, hogy így talán megússza a következőt. A talajt errefele sok helyen borítja tüskés bozót. A botswanai Mashatu rezervátumban járunk, Dél-Afrika legnagyobb ilyen jellegű nemzeti parkjában. Sokan az „Óriások földjének” is nevezik a területet, a helyi Mashatu fa után, mely a legenda szerint a nagytestű vadállatok, az elefántok, zsiráfok teremtője. Ezen óriások nyomait követik freeridereink a szavannákon, pusztákon, homokkő sziklákon, folyami erdőségeken és mocsarakon keresztül.

Az afrikai bringás kalandokról részletesen magazinunk nemsokára megjelenő 2009. július-augusztusi számában olvashattok. Addig is ráhangolódásként: www.cyclemashatu.com/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo