fbpx

ABUS 2014-es újdonságok az Eurobike-on

Ha kerékpárzár, akkor a legismertebb és legelismertebb európai márka kétségtelenül az ABUS, így ha azt szeretnéd, hogy felügyelet nélkül lezárt kerékpárod akkor is ott legyen, amikor érte mész, a német székhelyű gyártó modelljei biztos választásnak számítanak. Emellett a cég a kerékpár-kiegészítők más területeire is kiterjesztette fejlett tervezési és gyártási tevékenységét: több éve kínál a személyes biztonságot szolgáló fejvédőket, illetve innovatív kerékpáros táskákat.

Kezdjük a 2014-es új portékák bemutatását a márka szakterületével, a lezárókkal. Az U-lakatok még mindig a legbiztonságosabb kerékpárzárnak számítanak, az Abus U-Grip család ezt a koncepciót tavaly új ruhába „öltöztette”, azaz a fiatal generáció ízlésvilágának és designelvárásainak megfelelve különböző színes borításokkal látta el. Idén ezt az U-Grip vonalat vitte tovább az ABUS a specialitását jelentő hajtogatós zárak „árfazonírozásával”.

Abus Bordo uGrip 5700 hajtogatható kerékpárlakat ötvözi a spirálzár tulajdonságait az U-lakatok biztonságával, és ezt fűszerezi trendi megjelenéssel, kifejezetten a fiatal korosztályt megcélozva...

Abus Bordo uGrip 5700 hajtogatható kerékpárlakat ötvözi a spirálzár tulajdonságait az U-lakatok biztonságával, és ezt fűszerezi trendi megjelenéssel, kifejezetten a fiatal korosztályt megcélozva…

Mint az köztudott, néhány évvel ezelőtt a kerékpárzár-kínálat állóvizébe az ABUS mérnökei dobtak kavicsot egy innovatív, számos szakmai díjat bezsebelő hajtogatós modellel, amely Bordo név alatt kerül a kerékpárosokhoz. A típuscsalád fő előnye a kis helyigény (akár egy táska mélyén vagy zsebben is elfér), a praktikus használat, amely ötvözi a spirálzár tulajdonságait az U-lakatok biztonságával.

A 2014-re bemutatott Abus Bordo uGrip 5700 hajtogatható kerékpárlakat ezen előnyöket fűszerezi trendi megjelenéssel, kifejezetten a fiatal korosztályt megcélozva. Öt különböző színben: fekete, piros, kék, pink, illetve lime változatban készül. Így a kerékpár-tulajdonosok körében amúgy is igen népszerű Abus Bordo lakatcsalád egy kifejezetten könnyű (830 g), mégis biztonságos lakattal bővül, 80 cm-es hossza pedig az általános lezárási helyzetekben bőven elegendő. Az edzett, 5 mm-es acéllapokból álló konstrukció már a korábbi Bordo lakatoknál is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az uGrip 5700 sikere tehát már most borítékolható.

Az acéllapok stílusos puha borítása megvédi a kerékpár vázát a karcolásoktól, nem kell attól tartani, hogy az uGrip 5700 Abus Bordo lakat kárt tesz benne. A lakathoz mellékelt tartó és hordozó táska pedig megkönnyíti a szállítást. A minőségi, csapos zárszerkezet szavatolja az uGrip 5700 „finomnyitás” elleni biztonságát, közepesen veszélyeztetett helyekre ajánlja a gyártó, a 15-ös skálán 7-es biztonsági besorolással rendelkezik. Egyetlen kézzel is ki-, majd összehajtható, a kerékpár kulacstartószeméhez pedig a mellékelt tépőzáras kiegészítővel rögzíthető.

A teljes Abus U-Grip kínálat a standon

A teljes Abus U-Grip kínálat a standon

Az uGrip 5700 technikai jellemzői:

  • 5 mm-es edzett acél lapok és megegyező színű lakattest
  • kis összehajtott méretet biztosító, speciális kiképzésű és anyagú csapolás
  • kiváló csapos zárszerkezet
  • két kulcs, tartókonzol és hordozó táska, amely mind a uGrip 5700 tartozéka.

Az ABUS Bordo sorozata így már jelentős modellválasztékot biztosít a rendkívül biztonságos Bordo X Plus változattól a „klasszikus Bordókon” keresztül a rendkívül kompakt és könnyű Bordo Light-ig, illetve a most bemutatott Bordo „classic” alapra épülő színes, gumírozott alternatíváig. Tehát van bőven miből választani 2014-ben!

Az ABUS uGrip Plus 501/230 U-lakat magas biztonságú ABUS Plus zárszerkezetet alkalmaz, USH-rendszerű, vázra szerelhető tartókonzollal rendelkezik...

Az ABUS uGrip Plus 501/230 U-lakat magas biztonságú ABUS Plus zárszerkezetet alkalmaz, USH-rendszerű, vázra szerelhető tartókonzollal rendelkezik…

Természetesen a dizájnos uGrip sorozatban továbbra is elérhető a tavaly óta palettán helyet foglaló ABUS uGrip Plus 501/230 U-lakat. Ez a modell precíziós, magas biztonságú ABUS Plus zárszerkezetet alkalmaz, USH-rendszerű, vázra szerelhető tartókonzollal rendelkezik, belső mérete 225 x 95 mm, rúdvastagsága pedig 13 mm. Színválasztékot biztosító, ellenálló védőborítást alkalmaz, amely által az U-szár teljes vastagsága 25 mm. Tömege 1250 g, 2 db kulcs jár hozzá, amelyből az egyik világítós. Biztonsági kódkártyával kerül forgalomba, a 15-ös skálán 10-es biztonsági besorolással rendelkezik.

A feltörhetetlen, de mégis szállítható új Granit

A feltörhetetlen, de mégis szállítható új Granit

A maximális biztonságot igénylő lezárási helyzetekre az ABUS 2014-re egy új modellt kínál Granit X-Plus 540 néven. A biztonsági skálán 15/15 besorolással rendelkezik (ez a legmagasabb biztonsági szint), 13 mm-es négyzetkeresztmetszetű Parapol-kialakítása bármilyen támadásnak ellen áll. Dupla zárszerkezete ismét egy ABUS-specialitás, nagyban fokozva a védelmet a „finomnyitás” ellen. Tömege szerencsére nem teszi lehetetlenné a zár szállítását: figyelemre méltóan alacsony a biztonsági szint függvényében.

Ez tipikusan az a fajta újítás, amelyre az ember azt mondja: „hihetetlen, hogy eddig még senkinek nem jutott eszébe!”

Ez tipikusan az a fajta újítás, amelyre az ember azt mondja: „hihetetlen, hogy eddig még senkinek nem jutott eszébe!”

Most pedig evezzünk más vizekre, bár továbbra is megmaradva a „biztonság” kulcsszónál! Tavaly figyelemre méltó, környezetbarát anyagokból készült fejvédőt mutatott be az ABUS Kranium néven, idén pedig egy meglepő integrált szemvédővel rendelkező modellel jelentkezett a német gyártó, amely forradalmi, de mégis pofonegyszerű. A magából a sisakból egyetlen mozdulattal „elővarázsolható” szemüvegmegoldás el is nyerte az Eurobike Awards 2013 „Gold” fődíját. Ez tipikusan az a fajta újítás, amelyre az ember azt mondja: „hihetetlen, hogy eddig még senkinek nem jutott eszébe!”

az ABUS fejvédő palettán lévő korábbi modellek továbbra is elérhetők

az ABUS fejvédő palettán lévő korábbi modellek továbbra is elérhetők

A fejlett polikarbonát anyagból készült, ütés- és karcmentes „szemüveg” a sisak tetején lévő csúsztatókarral igény szerint letolható, illetve a sisakba visszahúzható. A szemvédő lencse természetesen cserélhető is, az ABUS a mellékelten kívül több, eltérő szűrőfaktorral rendelkező változatot kínál majd 2014-ben. Habár ez a forradalmian új integrált eljárás a mindennapos közlekedéshez is kiváló alternatíva lehet, a gyártó „versenysport-modellként” aposztrofálja, azaz a sisak könnyű, kiválóan szellőzik, könnyen állítható, tehát a legmagasabb igényeknek is megfelel. Országúti és MTB használatra egyaránt tesztelték. Fehér, fekete és zöld színben lesz elérhető, szerencsére ára bőven a felső középkategória szintjén belül marad.

Minden bizonnyal számos dioptriás szemüveget viselő olvasó kapott most a fejéhez: egy ilyen integrált rendszer egy csapásra megoldja a jelenlegi speciális optikai kiegészítőkkel rendelkező napszemüvegek szűkös kínálatát is. Az Eurobike Awards szakmai zsűrijének is rögtön eszébe jutott ez a nem lebecsülendő előny: indoklásukban is szerepel. Érdekes lesz megfigyelni, hogy a konkurens gyártók hogyan reagálnak erre a váratlan új fejlesztési irányra!
Abus_2014_Eurobike_008

Az In-Vizz technológia jellemzői között megtaláljuk a fejlett In-Mold szerkezetet maximálisan ütéselnyelő EPS belső hab alkalmazásával, az egyszerű, „egykezes” használatot mind a szemvédő, mind a méretállítás esetében (ezek akár menet közben is elvégezhetők), továbbá az ütés- és karcálló kialakítás mellett a polimer lencse 100% UV-védelemmel is rendelkezik. De ezzel még nincs vége a technológiaáradatnak: ZoomLite magasságváltoztatást biztosító fejméretállítás, 22 szellőzőnyílás mély légvezető csatornákkal, kiszedhető, mosható szivacsbélés, puha, bőrbarát szíjanyag, illetve nagyméretű, intenzív fényt szolgáltató fényvisszaverők egészítik ki a sort. Az In-Vizz tömege szemvédővel együtt mindössze 305 g!

Abus_2014_Eurobike_020

Természetesen az ABUS fejvédő palettán lévő korábbi modellek továbbra is elérhetők, amelyből a maximális biztonságot nyújtó, integrált hátsó világítást alkalmazó városi modellek a BikeMag szerkesztőség nagy kedvencei. Az újdonságok közt láttuk, hogy a Urban-I signal városi modell esetében immár nemcsak a méretállító tárcsára lehet integrált világítást helyezni, hanem a hat hátsó nyílás egyikébe is. Továbbá lesz egy új fejvédőmodell Pedelec kerékpár (e-bike) használatra, amely az integrált világítás mellett mellékelt külső esőhuzattal rendelkezik, illetve opcionálisan téli belső béléssel is ellátható.

Az ABUS idei újdonsága az Onyx, amely a maximalista szemléletű kerékpáros túrázók igényei szerint készül...

Az ABUS idei újdonsága az Onyx, amely a maximalista szemléletű kerékpáros túrázók igényei szerint készül…

Táskafronton pedig a tavaly bemutatott sikeres Lyria modellcsalád után az ABUS idei újdonsága az Onyx, amely a maximalista szemléletű kerékpáros túrázók igényei szerint készül. Egyes Onyx modellek funkcionalitásuk és praktikusságuk révén természetesen a mindennapos közlekedésben is beválhatnak, például a táskák külső zsebeiben tárolhatjuk a gyakran szükséges kellékelet. A felhasznált alapanyagok magas minőségi szintet képviselő, high-tech típusok, vízhatlanságuk mellett a táskák ellenállók, strapabírók, tartósak, illetve nem utolsósorban könnyen tisztíthatók. A modellcsalád elemei közt megtaláljuk a különböző méretű klasszikus nyeregtáskákat, váztáskákat, futártáskákat, illetve a klasszikus csomagtartóra szerelhető túratáskákat is. Érdemes megtekinteni az Onyx sorozatot, így megtapasztalva, hogy milyenek a legmagasabb igényeknek megfelelő kerékpáros táskák!

További információ a forgalmazó honlapján

Abus_2014_Eurobike_009

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo