fbpx

57 bringás lámpa tesztje – előzetes

Valahogy úgy kezdődött, hogy Atom és Lcs éjszaka kimentek az erdőbe és eltöltöttek ott együtt egy éjszakát… Utoljára 2007-ben követtel el hasonlót, a végtermék pedig egy lámpateszt formájában öltött testet. Akkor bizonyos márkákat hiányolva sokaknak támadt hiányérzete, most viszont erre garantáltan nem kerülhet sor…

Lampa_02

Ezt is láthatjuk (vagy nem láthatjuk) egy bringás első lámpával

…hiszen összesen 13 gyártó 57 bringás lámpáját vizsgálták meg, fotózták le fénycsóvájukat, majd ezután tartósteszt keretein belül szépen lemerítették áramforrásaikat. Mint az a mellékelt fotókon is látható a különbségek igencsak szembetűnők lehetnek.

Lampa_01

Vagy a teszt legcombosabb darabjaival akár ezt is

Gyakran ér minket a vád, hogy nem vagyunk kellőképpen objektívek. Remélhetőleg ezúttal ezt is megússzuk. A fénycsóvák egymással jól összehasonlíthatók, az energiaigény az áramforrás lemerülésének ideje alapján pontosan meghatározható/összehasonlítható. A 2007-es teszthez képest újdonság, hogy ezuttal egy LUX – azaz megvilágítottság – mérő is szerepet kap a tesztben. A mért értékekhez pontszámokat rendeltünk, ezek összege egy összpontszámot adott, mely alapján jól összehasonlíthatók a fényforrások.

Lampa_04

Hátsó villogó helyzetjelzésre…

Kialakításuk és a tapasztalatok alapján három kategóriába kerültek a lámpák: helyzetjelzésre alkalmas hátsó lámpák, villogók; helyzetjelzésre alkalmas lámpák; világításra alkalmas lámpák.

…és maximalistáknak

…és maximalistáknak

A kínálatból remélhetőleg mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, legyen az fejlámpa, brutál külső akkumulátoros fényvető, avagy egyszerű gombelemes villogó. Mindez 13 oldalon keresztül, magazinunk nemsokára megjelenő 2009. szeptember-októberi számában.

Lampa_05

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo